Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovensko zažilo ďalšiu mrazivú noc: Niekde namerali dokonca takmer - 10°C

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovensko opäť zažilo mrazivú noc. Počas tej poslednej zo štvrtka (31. 10.) na piatok meteorológovia zaznamenali mráz takmer na všetkých staniciach. Výnimkou boli len štyri miesta na juhozápadnom Slovensku. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Najsilnejší mráz bol na stanici Vernár na východe Slovenska s hodnotou mínus 9,2 stupňa Celzia. Naopak, plusové hodnoty namerali v bratislavskej Mlynskej doline (1,1 stupňa Celzia) a Mužli (0,4 stupňa Celzia). Teplotu presne na nule namerali meteorológovia na staniciach Veľké Lovce a Bratislava Koliba.


Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk


Na západe Slovenska bolo počas noci najchladnejšie v Novej Lehote v Handlovej (mínus 7,8 stupňa Celzia). Na strednom Slovensku najmenej namerali v Oravskej Lesnej (mínus 9,1 stupňa Celzia).

Ďalšie noci už mrazivé nebudú, tvrdí SHMÚ. "Dokonca podobne chladná situácia je v nedohľadne, keďže na Slovensko začne od juhu prúdiť teplý a vlhký vzduch. Bude tak veľa oblačnosti a veterno. V noci z piatka na sobotu (2. 11.) sa však ešte mráz lokálne vyskytne," uzavrel hydrometeorologický ústav.

Viac o téme: ZimaPočasieMrázSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu