Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Končí pre kauzu komunikácie s Kočnerom cez THREEMU! Prvý sudca odchádza dobrovoľne

David Lindtner
David Lindtner (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Bývalý predseda Okresného súdu (OS) Bratislava III David Lindtner na vlastnú žiadosť zo dňa 24. októbra prerušuje výkon funkcie sudcu. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Zuzana Drobová.

Šéfovi rezortu, ministrovi Gáborovi Gálovi (Most-Híd), Lindtner oznámil, že sa rozhodol na základe vnímania aktuálnej spoločenskej situácie i toho, ako sa v súčasnosti spoločnosť pozerá na morálnu integritu sudcovského stavu.

Ministerstvo oceňuje jeho krok, vidí v ňom snahu o prinavrátenie dôvery v justíciu. "Lindtner je zatiaľ jediným sudcom, ktorý sa v dôsledku medializovaných informácií sám na vlastnú žiadosť rozhodol prerušiť výkon funkcie sudcu," pripomenula hovorkyňa MS.

Už v pondelok (21. 10.) Lindtner oznámil, že končí vo svojej funkcii na OS Bratislava III. Priznal, že nesie plnú zodpovednosť za to, že ako predseda súdu stratil dôveru kolegýň. Gál jeho abdikáciu prijal. "Veci, ktoré sa udiali, nie sú akceptovateľné. On je veľmi dobrý odborník, ale situáciu nezvládol a zlyhal," povedal Gál na adresu Lindtnera. Bývalý sudca priznal, že si písal s obvineným Marianom K.

Viac o téme: VýkonSudcaFunkciaPozastavenieDavid Lindtner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu