Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý šéf okresného súdu má obrovský majetok: Veľký dom v Rakúsku, luxusné autá či hodinky

David Lindtner Zobraziť galériu (3)
David Lindtner (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Zdá sa, že bývalý predseda okresného súdu v Bratislave David Lindtner nadobudol za posledné roky obrovský majetok. Na účte má vyše 100-tisíc, no pôvod svojho majetku vysvetliť nechce. Z postu predsedu odstúpil kvôli komunikácii s obžalovaným Marianom Kočnerom prostredníctvom aplikácie Threema.

Informoval o tom portál Aktuality.sk. Lindtner sa vzdal postu predsedu Okresného súdu v Bratislave III potom, čo sa prevalila jeho komunikácia s Marianom Kočnerom. Podľa zistení portálu vlastní spolu s manželkou dom s veľkým pozemkom v Rakúsku. V majetkovom priznaní však uvádza, že ide o vidiecku chalupu. 

Dom s rozsiahlym pozemkom

Dom neďaleko slovenských hraníc má rozlohu 200 metrov štvorcových a záhrada má vyše 600 metrov štvorcových. Bývalý predseda okresného súdu tvrdí, že dom nadobudol v roku 2011 za 90-tisíc eur. Cena takejto nehnuteľnosti sa však dnes pohybuje na úrovni 500-tisíc eur. Okrem toho pred dvoma rokmi pred domom parkoval luxusný mercedes i porsche. Z čoho sudca s rodinou žije zostáva tajomstvom. 

Bývalý šéf okresného súdu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Lindtnerovci majú dve deti, jeho manželka istý šas pôsobila na Ekonomickej univerzite v Bratislave, kde predtým študovala, a v súčasnosti podľa informácií portálu pracovať na polovičný úväzok v rakúskej škôlke. Okrem toho Lindtner v majetkovom priznaní od roku 2011 uvádzal aj byt, ktorý nadobudol v roku 2006 a ktorého cena bola 100-tisíc. Ďalej uviedol motorové vozidlo značky Subaru, ktoré vlastní od roku 2007. V roku 2013 si zakúpil auto značky Nissan, ktorého cena podľa majetkového priznania nepresiahla 9000 eur.

Luxusné autá, hodinky aj topánky

O rok na to pribudol na zozname jeho majetku rodinný dom na úver v cene takmer 300-tisíc. V roku 2015 ho už v majetkovom neuviedol. Rovnako ani vyššie uvedené autá. Minulý týždeň pred domom stálo nové BMW. Okrem toho mal bývalý sudca využívať aj Land Rover. Ani jedno z áut neuvádza v majetkovom priznaní. Lindtner nosí saká luxusných značiek, luxusné hodinky či topánky za tisícky eur. „Všetok môj majetok je pravdivo evidovaný v majetkových priznaniach od nástupu do mojej funkcie. Tvrdenia, ktoré Vy uvádzate nie sú pravdivé a sú zavádzajúce,“ uviedol v reakcii pre portál. 

Bývalý šéf okresného súdu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Lindntner uviedol, že vidiecky dom má v majetkovom priznaní od roku 2012 s titulom nadobudnutia aj s cenou. Takisto podľa neho nie je pravda, že jeho manželka nezarába. „Otázky typu aké topánky nosím, považujem za tak dehonestujúce, že sa odmietam znižovať v odpovediach na túto úroveň,“ uviedol. 

Viac o téme: MajetokDavid Lindtner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu