Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zo slovenských obchodov sťahujú mak: Objavili v ňom zvýšené množstvo morfínu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Milovníci makových dobrôt, spozornite. Jedna zo šarží mletého maku „Belbake“ spoločnosti Lidl sa sťahuje z predajných pultov. Ak ste si spomenutý výrobok zakúpili, obchod vám zaň vráti peniaze.

O stiahnutí 200-gramového mletého maku „Belbake“ s dátumom minimálnej trvanlivosti 09. 04. 2020 s číslom šarže 16090720407 informovala spoločnosť Lidl Slovenská republika na svojom webe. Jej oznámenie prebrala aj Štátna veterinárna a potravinová správa SR.  

Mletý mak Belbake.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Lidl Slovenská republika)

„Vo výrobku boli zistené zvýšené množstvá morfínu a kodeínu, ktoré môžu v ojedinelých prípadoch spôsobiť dočasnú nevoľnosť či tráviace ťažkosti. Z dôvodu možných nežiaducich účinkov prosíme zákazníkov, aby výrobok ďalej nekonzumovali,“ zdôvodnil žlto-modrý reťazec.


Čítajte aj: Zvolenskí inšpektori odhalili v omáčke na FOTO zamlčaný alergén, výrobok stiahli z trhu!


Spoločnosť Lidl svojim zákazníkom, ktorí si daný výrobok zakúpili, radí, aby ho priniesli späť do ktorejkoľvek predajne s tým, že im budú vrátené peniaze, a to aj bez predloženia pokladničného bloku. Varovanie sa týka len šarže 16090720407. „Ostatných šarží uvedeného výrobku, ani iných výrobkov spoločnosti Lidl, sa táto výzva netýka,“ dodala spoločnosť, ktorá sa ospravedlňuje za všetky prípadné nepríjemnosti.

Viac o téme: LidlMakŠVPS SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu