Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kontrola hydiny priniesla otrasné výsledky: V Čadci bolo mäso z Poľska po záruke, nakazené salmonelózou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Slovenskí inšpektori vykonali cielenú kontrolu hydinového mäsa pôvodom z iných členských štátov a tretích krajín v mieste určenia potravín. Kontrola odhalila, že chladené kuracie stehná dolné a vykostené pôvodom z Poľska boli po dátume spotreby, pričom sa v nich preukázala prítomnosť salmonelózy.

Regionálna veterinárna a potravinová správa (RVPS) Čadca v Predajni hydiny na Palárikovej ulici v Čadci, ktorá patrí tamojšej firme TWIST SK s.r.o., odobrala vzorku chladených kuracích stehien dolných. Mäso malo dátum spotreby do 07.06.2019, jeho výrobcom bola poľská spoločnosť Twist Sp. z o. o.

„Mikrobiologickým vyšetrením vzorky chladených kuracích stehien dolných bola zistená prítomnosť Salmonelly enterica serovar Infantis,“ informovala štátna správa s tým, že výrobok je bol po dobe spotreby.

Možno považovať kuracie prsia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

V tej istej prevádzke bola odobratá i vzorka chladených kuracích stehien vykostených s dátumom spotreby do 21.6.2019, ktoré tiež vyrába menovaná poľská firma.


Čítajte aj: Hrôzostrašné výsledky z kontrol potravín: Kupujeme pokazené mlieko aj mäso, pokuta za milión eur


„Mikrobiologickým vyšetrením vzorky chladených kuracích stehien vykostených bola zistená prítomnosť Salmonelly enterica serovar Infantis. Výrobok je po dobe spotreby,“ uviedla Štátna veterinárna a potravinová správa SR vo svojej správe, ktorú zverejnila 2. júla na svojom webe. 

Viac o téme: PoľskoMäsoŠVPS SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu