Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Alarmujúci prípad z Trnavy: Vážna choroba muža vraj nie je dôvodom na nemocničnú liečbu

Muž trpí vážnou kožnou chorobou Zobraziť galériu (4)
Muž trpí vážnou kožnou chorobou (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

BRATISLAVA - Sociálnymi sieťami sa prehnala séria obrázkov muža, ktorý trpí pravdepodobne pokročilým štádiom psoriázy. Okrem toho, že muž na fotkách je v úplne zúboženom stave, tento prípad vyvoláva aj oveľa závažnejšie skutočnosti. Podľa lekárky, ktorá ho mala vyšetriť jeho stav nie je natoľko vážny, aby si vyžadoval nemocničnú starostlivosť.

Celá montáž fotiek bola zdieľaná stránkou "Nekŕmte nás odpadom" na sociálnej sieti. Stránka sa dlhodobo prezentuje zdieľaním závažných spoločenských a neriešených prípadov. Tieto prípady stránke posielajú ľudia z celého Slovenska. Ich filozofiou je pomáhať občanovi a zákazníkom, ktorí majú pocit, že boli poškodené ich práva.

FOTO Alarmujúci prípad z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

Príspevok z dnešného dňa však vyvoláva oveľa väčšie pohoršenie, ako tie ostatné. Stránkou bola vydaná séria fotiek muža, ktorý podľa prvotného vzhľadu trpí závažnou chorobou zvanou psoriáza. Ide o jedno z najčastejších chronických ochorení kože u ľudí. Pri psoriáze vlastný imunitný systém spustí rýchly rast a zvýšené olupovanie buniek pokožky, čo značne deformuje aj celkový vzhľad človeka.

FOTO Alarmujúci prípad z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

Keďže sa ale stránka venuje zverejňovaniu závažných prípadov, aj z oblasti zdravotníctva, tento príspevok mal tiež svoj kontext.

FOTO Alarmujúci prípad z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Nekŕmte nás odpadom)

Z jeho znenia vyplýva, že muž sa bol dať vyšetriť u kožnej lekárky. Lenže tu sa to celé zastavilo. "To len aby ste mali predstavu ako vyzerá človek, ktorý - podľa pani MUDr. MONIKA P. - NEPOTREBUJE NEMOCNIČNÚ LIEČBU! Vďaka pani doktorka. Stretneme sa na súde," píše sa na stránke. Podľa popisu príspevku je teda možné dedukovať, že prípad sa odohráva v blízkosti mesta Trnava.

Vyjadrenie nemocnice

K prípadu sme oslovili aj Fakultnú nemocnicu v Trnave. "Pacient absolvoval komplexné kožné vyšetrenie, bola mu doporučená liečba a ďalší liečebný postup. Pacient bol poučený a podpísal informovaný súhlas. Pacient z kožného hľadiska nebol ohrozený na živote. Viac sa k prípadu nebudeme vyjadrovať," potvrdila pre Topky hovorkyňa nemocnice Katarína Tittelová.

Viac o téme: MužPsoriázaDermatológiaTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu