Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Slovensko sa valí ďalšia vlna: Pripravte sa na dážď, meteorológovia však majú aj dobrú správu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Počas včerajšieho dňa zapršalo všade, zväčša do 10 mm, no lokálne aj viac, najmä v Banskobystrickom a Košickom kraji, kde mohlo spadnúť aj vyše 20 mm. Ako však avizovali naši meteorológovia, ďalšia vlna zrážok príde cez víkend.

Včerajšie zrážky podľa Slovenského hydrometeorologického ústav (SHMÚ) priniesol oklúzny front, ktorý k nám postúpil od západu. „Postupne spomalí a trochu sa navlní, a tak bude naším územím postupovať dlhšie,“ informoval ústav s tým, že vo štvrtok zapršalo všade, no najmä v Banskobystrickom a Košickom kraji.

SHMÚ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

S početnými prehánkami, prípadne búrkami, treba rátať aj v piatok. A čo sa týka víkendu, taktiež to nevyzerá veľmi ružovo. „Ďalšia vlna zrážok príde cez víkend,“ uviedol SHMÚ.

SHMÚ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Dobrá správa ale je, že dnes k nám od západu prúdi teplejší vlhký vzduch a v sobotu bude pred zvlneným studeným frontom, spojeným s plytkou tlakovou nížou nad alpskou oblasťou, nad naše územie od juhozápadu prúdiť teplý vzduch.

V sobotu ráno sa môže ojedinele tvoriť hmla. Oblačnosť bude malá, cez deň však od západu bude pribúdať. Ojedinele sa vyskytnú aj prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 8 až 3, najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 23 a na Orave a pod Tatrami bude okolo 16 stupňov. Fúkať bude slabý, popoludní na západe prevažne južný vietor rýchlosťou do 20 km/h. Pri búrkach prechodne zosilnie.

V nedeľu sa z alpskej oblasti presunie nad centrálne Stredomorie prehlbujúca sa tlaková níž a s ňou spojený zvlnený studený front bude ovplyvňovať počasie aj na našom území.

Preto bude oblačno až zamračené. Od západu miestami, cez deň na mnohých miestach dážď alebo prehánky, ojedinele i búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 10 až 5, najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 17 až 23, na západe a v Žilinskom kraji sa oteplí na 11 až 17 stupňov. Fúkať bude slabý, na západe prevažne severozápadný vietor s rýchlosťou 10 až 35 km/h, a tu v nárazoch miestami okolo 60 km/h, pri búrkach aj viac.

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu