Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Iba 20-ročný Patrik vydieral svoju matku: O svojich činoch bude premýšľať na mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Trest osemnásť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za vydieranie matky uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 20-ročného Patrika Novosádyho z obce Malé Zlievce v okrese Veľký Krtíš. Odvolací senát zmiernil trest zo štyroch rokov na osemnásť mesiacov nepodmienečne. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Mladík už na Okresnom súde vo Veľkom Krtíši priznal svoju vinu. Uložený trest štyri roky vzhľadom na priznanie a doterajšiu beztrestnosť však označil za neprimerane prísny a odvolal sa. Na Krajskom súde v Banskej Bystrici opäť oľutoval, že na matku útočil. Svoje správanie vysvetľoval bolesťami hlavy, ktoré má odstrániť vyšetrenie a následná operácia v Banskej Bystrici.

Podľa prokuratúry Patrik matku napadol v júli a auguste minulého roku. Požadoval od nej peniaze a keď mu nechcela dať, tak ju v prvom prípade sotil až spadla na posteľ. V druhom prípade jej hrozil, že ju „zapichne nožom ako sviňu a nechá vykrvácať“. Keď matka zopakovala, že peniaze nemá, chytil mixér a najprv ním chcel matke rozbiť hlavu, ale napokon ho v amoku rozbil o stenu. Matka pri atakoch syna zranenie neutrpela.

Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu. Ten si Patrik odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia, lebo nebol doteraz súdne trestaný. Pobyt vo väzbe od augusta 2018 sa mu zaratáva do výkonu trestu. Súd nariadil aj psychiatrické liečenie ambulantnou formu, pretože podľa znalca si to vyžaduje Patrikov zdravotný stav.

Viac o téme: VydieranieVäzenieSúd Banská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu