Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Sydney sužujú záplavy: Mimoriadna intenzita zrážok, dopravný chaos a ďalšie varovanie

(Zdroj: Repro foto YouTube/Guardian News)

SYDNEY - Viac ako 500 Austrálčanov si v Sydney a jeho okolí privolalo pomoc v dôsledku búrok, ktoré zapríčinili záplavy, výpadky elektriny a zrušenie vyše 50 letov. V Sydney spadlo v stredu počas dvoch hodín také množstvo zrážok, aké spadne v priemere za jeden mesiac.

V austrálskom najväčšom meste Sydney došlo v stredu k dopravnému chaosu, ktorý spôsobili hustý lejak. Úrady potvrdili, že museli zachrániť najmenej jedenásť ľudí uväznených v automobiloch. Jeden muž zomrel pri dopravnej nehode. Voda zaplavila cesty, domy aj železničné stanice. V Sydney zranil padajúci strom dvoch policajtov, keď pomáhali iným ľuďom.

Podľa meteorológov spadlo na niektorých miestach v priebehu niekoľkých hodín viac ako 106 milimetrov dažďových zrážok. Za celý november pritom zvyčajne zaznamenajú v meste v priemere 84 milimetrov zrážok, uviedla agentúra AFP.

Meteorológovia uviedli, že región zažíva "najmokrejší" november od roku 1984. "Intenzita dažďa je fenomenálna. Za 90 minút spadlo 91 milimetrov zrážok," povedal meteorológ Rob Taggart. Úrady vyzvali ľudí, aby zostali na bezpečných miestach, keďže v stredu očakávajú ďalšie búrky.

Viac o téme: ZáplavyBúrkySydney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu