Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Známe obchodné centrum v Bratislave evakuovali: VIDEO Zasahoval tucet hasičov

Dym je viditeľný už z diaľky. Zobraziť galériu (3)
Dym je viditeľný už z diaľky. (Zdroj: Facebook/A.L.)

BRATISLAVA - Tí, ktorí dnes po 14. hodine smerovali do známeho obchodného centra v bratislavskej mestskej časti Lamač, nepochodili. Budovu z technických príčin zatvorili, museli ju totiž evakuovať. Dôvodom bol požiar, ktorý vznikol v areáli centra. Na mieste zasahovalo 12 hasičov.

Ako upresnilo operačné stredisko Prezídia HaZZ v Bratislave, išlo o požiar polystyrénu na stavenisku neďaleko nákupného centra. Keďže hustý čierny dym zadymil priestory budovy, hasiči pristúpili k evakuácii. 

Požiar v areáli nákupného centra.

Na mieste aj po 15. hodine zasahovalo 12 hasičov s tromi kusmi hasičskej techniky. Plamene nahlásili o 14. hodine. Dispečer operačného strediska potvrdil, že pri udalosti sa nikto nezranil.

O evakuácii informovalo na sociálnej sieti aj samotné nákupné centrum. Niektorých ľudí však nahnevalo, že sa nevedia dostať ku svojim autám, ktoré odparkovali v podzemnej garáži. "Postupujeme podľa smerníc, ktoré je potrebné dodržiavať v prípade technických porúch či požiarov," reagovalo centrum. 

Dym bol viditeľný už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/A.L.)

Centrum v príspevku na Facebooku približne hodinu a pol po tom, ako vznikli plamene oznámilo, že evaukácia bola ukončená.

Dym bol viditeľný už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/A.L.)

Viac o téme: PožiarObchodné centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu