Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Smrteľný úraz: Robotník mal 4 promile!

TRENČÍN - Zabil sa ďalší robotník! Niekoľko dní po tom, ako v Ilave zomreli štyria muži, ktorí sa lešením zachytili o vedenie vysokého napätia, pri práci zomrel ďalší muž.

Ján († 41) z Opatovej pracoval na stavbe v Trenčíne. Na mol opitý muroval, v krvi mu namerali až 4 promile alkoholu. Podľa Viliama Gajdošíka z trenčianskeho inšpektorátu práce muž, ktorý v miestnosti muroval steny, spadol z plošiny vysokej 1,6 metra na zem. „Budeme skúmať aj to, či tam nebolo viac svedkov. V ten deň malo na stavbe pracovať osem ľudí,“ dodal V. Gajdošík.

Inšpektorát vyšetruje aj nehodu, pri ktorej pred týždňom zomreli štyria robotníci. Podľa Gajdošíka je jasné, že traja pracovali ako živnostníci, o jednom stále neexistujú žiadne doklady. Vyšetrovanie sa zrejme skončí konštatovaním, že boli porušené bezpečnostné predpisy. „Tých mužov už za to postihnúť nemôžeme. Sami sa postihli najvyšším trestom,“ dodal V. Gajdošík. Výsledky pitvy, ktoré mali potvrdiť, či robotníci boli pod vplyvom alkoholu, zatiaľ nie sú známe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu