Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Štyria robotníci zhoreli zaživa!

Muži po zásahu prúdom začali horieť. Potom ich bezvládne telá zostali ležať pod lešením. Zobraziť galériu (4)
Muži po zásahu prúdom začali horieť. Potom ich bezvládne telá zostali ležať pod lešením. (Zdroj: Nový Čas)

ILAVA - Elektrický prúd zabíjal! K tragickej nehode došlo včera podvečer v Ilave, kde štyria robotníci tlačili kovové lešenie. Medzi futbalovým ihriskom a budovou istej firmy sa im nešťastne zachytilo o elektrické vedenie a chlapov zasiahol silný výboj.

Podľa očitých svedkov stavební robotníci začali ihneď horieť. Aj napriek okamžitej snahe kolegov sa im ich nepodarilo zachrániť. Všetci štyria boli na mieste mŕtvi.

Podľa Vojtecha Kázmera, veliteľa hasičskej zásahovej jednotky, sa mužom po ich príchode už nedalo pomôcť. „Prišli sme po záchranároch. Muži už ležali pod lešením a boli mŕtvi,“ povedal hasič. Celú tragédiu videli na vlastné oči dvaja malí chlapci, ktorí sa na blízkom futbalovom ihrisku hrali s loptou. „Najprv tam boli iba traja robotníci. Ťahali lešenie a kopali do neho. Potom zavolali ešte na jedného. Ten prišiel a tiež do neho kopal,“ povedal Jožko Burdej (11).

Podľa neho aj jeho kamaráta Richarda Bajkaja (10) vyliezli dvaja robotníci na lešenie a potom sa odrazu ozval strašný krik. „Kričali pomoc, pomôžte! Potom už iba ležali dole. Strašne som sa zľakol, veľmi som sa bál,“ povedal Richard. V tom istom okamihu, keď robotníkov zasiahol elektrický prúd, vyplo v celej Ilave elektrinu. Prevádzku čiastočne obnovili po devätnástej hodine.

„Uzemnili sme to,“ povedal iba jeden z elektrikárov, ktorí okamžite prišli na miesto tragédie. Podľa našich informácií si robotníkov najala istá firma kvôli zatepleniu budovy. „Ja k tomu nemám čo dodať. Ja som z firmy, ktorá im dala zákazku, aby zateplili budovu, nič viac,“ povedal jej majiteľ. Prípadom sa zaoberá polícia aj Inšpektorát bezpečnosti pri práci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu