Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Robotník prežil pád zo 70 metrov!

Muži sa s plošinou zrútili z výšky 15 poschodí. Zobraziť galériu (2)
Muži sa s plošinou zrútili z výšky 15 poschodí. (Zdroj: Blesk.cz)

PRAHA - Štastie v nešťastí mal jeden z robotníkov pri zrútení plošiny vo výťahovej šachte na stavbe bývalej budovy Českého rozhlasu v Prahe. Po páde z výšky asi 70 metrov skončil iba s ľahkými zraneniami. Jeho spolupracovník také šťastie nemal a na mieste bol mŕtvy.

Pracovná plošina s dvomi robotníkmi sa zrútila včera dopoludnia z mrakodrapu City Tower z výšky 15. poschodia. "Tridsaťšesťročný muž bol na mieste mŕtvy," povedal pre Blesk veliteľ zasahujúcich hasičov Pavel Hošek.

Nad druhým z padajúcich robotníkov asi bdel anjel strážny. Muž (42) vyviazol iba s niekoľkými ľahkými zraneniami. "Zranený komunikoval, opísal celú nehodu a potom ho odviezli do nemocnice," dodal Hošek. Znie to neskutočne, ale život mužovi zrejme zachránila stará rada, že v padajúcom výťahu má človek nadskakovať. "On sám hovorí, že sa jednoducho trafil a vyskočil presne vo chvíli, keď plošina dopadla. Je ale neuveriteľné, že vystihol práve ten okamih. Nikdy sme nič také nevideli," nemohol situáciu pochopiť zasahujúci hasič.

Nehodu vyšetruje polícia. Zatiaľ nie je jasné, či išlo o technickú chybu, alebo bola porušená bezpečnosť práce.



Jedenapolročné dievčatko skončilo po páde z 12. poschodia iba s modrinami


TEL AVIV - Zhodou okolností sa podobný prípad stal tento týždeň aj v izraelskom rekreačnom stredisku Bat Jam. Pád z 12. poschodia jedného z plážových hotelov akoby zázrakom prežilo len s menšími zraneniami 1,5-ročné dievčatko.

Ako informoval denník The Jerusalem Post vo svojom internetovom vydaní, prudkosť pádu dieťaťa z 12. podlažia zmiernil elektrický kábel vo výške zhruba šiesteho poschodia. Dieťa, ktoré prepadlo cez zábradlie, vyviazlo so šokom a niekoľkými modrinami, previezli záchranári preventívne do nemocnice v Tel Avive.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu