Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Požiar nemocnice v Hnúšti: Polícia začala trestné stíhanie

Budova nemocnice v Hnúšti. Zobraziť galériu (3)
Budova nemocnice v Hnúšti. (Zdroj: Tip čitateľa)

HNÚŠŤA – Rušnú noc prežili pacienti aj zamestnanci nemocnice v meste Hnúšťa v Rimavskosobotskom okrese. Až 21 hasičov na desiatich kusoch techniky tam zasahovalo od skorých ranných hodín. Dôvodom bol požiar, ktorý vznikol v podkrovných priestoroch budovy. Niektorých pacientov preto museli premiestniť do bezpečia a doslova ich preberali zo spánku. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Zdroj z prostredia nemocnice priblížil, že miesto, kde mal vzniknúť požiar, neobývali pacienti. Práve preto plamene priamo neohrozovali ich životy. "Boli mimo ohrozenia, ihneď sme ich previezli. Niektorí, na ostatných oddeleniach, ani nevedeli, čo sa stalo. Jedného z pacientov mali dokonca previezť na lôžku," okomentoval situáciu zdroj. Dodal, že dve osoby v čase, keď ich prenášali spali a ani netušili, kam ich berú.

Podľa hasičov horel podkrovný byt, ktorý sa nachádza nad oddelením dlhodobo chorých. Práve preto pacientov preventívne evakuovali do bezpečnej časti nemocnice. Zásah zložky ukončili ešte v doobedňajších hodinách. „Naši príslušníci ukončili zásah a technika sa vracia na základňu. Potvrdilo sa, že pri požiari neboli žiadni zranení,“ uviedol Marián Brádňan z HaZZ Rimavská Sobota.

FOTO Tragédia pri Hnúšti: Michal predchádzal cez plnú čiaru, Štefan (†54) na trojkolke neprežil

Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová priblížila, že podľa pôvodných informácií, ktoré boli k dispozícii od zasahujúcich hasičov, malo byť na mieste udalosti 15 nadýchaných osôb. "Vyslali sme dve ambulancie ZZS. Našťastie, stav osôb sa zlepšil natoľko, že nevyžadovali ošetrenie. Záchranári ošetrili len jednu ženu s ťažkou reakciou na stres," informovala hovorkyňa. Prevoz do nemocnice však po ošetrení, naštastie, nebol potrebný.

Podľa Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici na mieste zasahovali príslušníci z hasičských staníc v Hnúšti, Rimavskej Sobote, Revúcej, Lučenci, Poltári, Banskej Bystrici, ako aj príslušníci výcvikového centra HaZZ Lešť. 

Požiar bytu vo Zvolene: Zasahovalo jedenásť hasičov, ľudí museli evakuovať

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. "Došlo k samovznieteniu elektrického spotrebiča, zatiaľ z nezistených príčin," upresnila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Rozšíriť sa podľa jej slov mal na celú izbu na treťom poschodí, pričom začal horieť drevený strop a časť drevenej konštrukcie strechy nad izbou. Škoda, ktorá vznikla, ešte nebola vyčíslená.

Viac o téme: NemocnicaHasičiHnúšťa. požiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu