Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Poplach v Česku: V Plzni horí ubytovňa, evakuovali 130 osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PLZEŇ - V Plzni-Karlovej horí ubytovňa robotníkov, ktorí väčšinou pracujú v neďalekej zóne Borské pole. Hasiči vyhlásili tretí, najvyšší stupeň poplachu. Integrované záchranné zložky evakuovali z budovy 130 osôb. Na mieste je podľa polície zhruba desať zranených, väčšinou ľahko. Hasiči v objekte nenašli žiadne telo. Záchranári vyslali niekoľko posádok aj špeciály pre mimoriadne udalosti. Informoval o tom hovorca hasičov Petr Poncar a hovorkyňa polície Martina Korandová.

"Zasahuje desať jednotiek vrátane dráhových hasičov (cez 40 požiarnikov)," uviedol Poncar. Na miesto podľa Korandovej letí policajný vrtuľník. "Borská ulica je uzavretá kvôli hladkému prejazdu vozidiel záchranárov a zaistenie bezpečnosti obyvateľov," uviedla.

V okolí ulice sa tvoria zápchy. Dvojpodlažná montovaná budova na Borskej ulici vzplanula pred 08:00 vysokým plameňom. "Celé prvé poschodie je zasiahnuté ohňom v celej dĺžke, strecha sa prepadá," uviedla Poncar. Hustý čierny dym z horiacej budovy je vidieť aj zo vzdialených miest Plzne. "Je to obrovský požiar," zhodnotil to jeden z miestnych.

Podľa posledných správ už celé horné poschodie ubytovne ľahlo popolom. V prízemí budovy ale stále horí a zo stavby neustále stúpa hustý čierny dym. Na mieste zasahujú desiatky hasičov v ochranných maskách. Podľa hovorkyne mesta Evy Barborkovej k požiaru dorazili aj všetky zložky integrovaného záchranného systému, zástupcovia mesta - odboru bezpečnosti, prevencia kriminality a krízového riadenia aj primátor Martin Zrzavecký.

"Ľudí, ktorí sú v poriadku, nezranení a museli opustiť ubytovňu, prevezieme do nášho zariadenia na Roudnej, poskytneme im tam náhradné ubytovanie," povedal Zrzavecký. Hovorca potvrdil niekoľko zranených, predovšetkým kvôli nadýchaniu dymu.

"Vietor teraz fúka rýchlosťou osem kilometrov za hodinu západným smerom, zápach a dym sa budú pravdepodobne rozširovať na Južné predmestie a zrejme aj Východné predmestie, možno aj nad vnútorné mesto," uviedol Jiří Jakoubek z odboru bezpečnosti. Dopravný podnik mesta aj ďalší dopravcovia kvôli požiaru odklonili linky.

Viac o téme: PožiarHasičiUbytovňaPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu