Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Siamské dvojičky oddelia v piatok

Marek a Miško
Marek a Miško (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Siamských bračekov Marka a Miška lekári oddelia už tento piatok. Pripravené sú špeciálne tímy, ktoré budú niekoľko hodín bojovať o život chlapcov. Termín tejto vážnej a náročnej operácie bol stanovený už niekoľkokrát. Všetci dúfajú, že piatkový termín nič neohrozí.

„Stopercentný termín bude až vtedy, keď lekári začnú operovať. Dovtedy ťažko povedať, či stanovený termín je konečný. Všetko je na rozhodnutí lekárov. Ak bude nutné operáciu na poslednú chvíľu znovu preložiť, budem to akceptovať,“ povedala mamička chlapcov Marianna Müllerová.

Operácia bude náročná, pravdepodobne potrvá až do soboty. Chlapcov podľa všetkého začnú oddeľovať postupne od hrudného koša. Oddelia spojenú kosť, brušnú stenu a nakoniec i zrastenú pečeň. Potom jedného z chlapcov prenesú do ďalšej operačnej sály. Nad každým chlapcom sa bude skláňať jeden operačný tím, ktorý bude bojovať o ich životy. „Viem, že lekári urobia všetko pre to, aby nám milovaných synov zachránili,“ dodáva otec Milan.

Celá rodina verí v šťastný koniec. „Chcem všetkých poprosiť, aby venovali modlitbu mojim vnukom. Aby mali silu nielen oni, ale najmä lekári, ktorí budú o ich životy bojovať,“ prosí babička dvojčiat Helena Štofaníková.

MATKA MUSÍ VERIŤ LEKÁROM

Melita Tóthová z Krásnohorskej Dlhej Lúky presne vie, čo Marianna prežíva. Aj jej dievčatá Luciu a Andrejku, ktoré sa narodili spojené panvou, pred siedmimi rokmi oddeľovali. Takisto sa bála o ich život. Vedela však, že operácia je nevyhnutná. „Marianna musí veriť lekárom. Oni presne vedia, čo majú robiť. Som s ňou v kontakte, rada jej pomôžem. Nemá to ľahké. Musí veriť nielen lekárom, ale aj v silu chlapcov, aby operáciu zvládli,“ spresňuje Melita Tóthová. Operácia, pri ktorej jej dievčatká delili, trvala jedenásť hodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu