Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Siamské dvojčatá: Lekári už chystajú operačné tímy!

Lekári začali pripravovať oddelenie siamských dvojčiat Marka a Miška.
Lekári začali pripravovať oddelenie siamských dvojčiat Marka a Miška. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Operácia, počas ktorej oddelia bračekov Miška a Marka, sa blíži. Mamička Majka nám prezradila, že sa uskutoční v najbližších mesiacoch.

Konkrétny termín však podľa riaditeľa detskej fakultnej nemocnice Daniela Žitňana zatiaľ nestanovili. Isté je, že sa operácia uskutoční na Slovensku. Lekári už dávajú dokopy dva operačné tímy.

Trojmesační Marek a Miško sú zrastení bruškami. Lekári im pri operácii okrem spoločnej pečene budú musieť oddeliť aj časť hrudnej kosti. „V jednom mieste je kosť zrastená. Okrem toho majú zrastený aj vak, v ktorom sú srdiečka. Tie im tiež budú musieť oddeliť. Najťažšie však bude oddelenie ich pečene,“ vysvetľuje mamička Majka.

Aj keď si ich oddelenie veľmi praje, zároveň sa o synčekov bojí. „S manželom budeme počas celej operácii pri nich. Dala by som všetko na svete, aby operácia dopadla dobre,“ hovorí mamička, ktorá verí slovenským lekárom.

Chlapci ešte potrebujú pribrať a musí im dorásť koža, ktorú potom použijú pri operácii. Podľa riaditeľa Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave Daniela Žitňana by do septembra mali byť známe mená lekárov, ktorí sa budú na oddelení siamských dvojčiat podieľať. „Pôjde o dva operačné tímy. Každý jeden člen si bude musieť dokonale naštudovať svojho pacienta,“ uviedol D. Žitňan.

KRV PRE SIAMČATÁ!


Na úspešné zvládnutie pripravovanej operácie Marka a Miška potrebujú lekári dostatok krvi. „Prosím všetkých vhodných darcov z Bratislavy a okolia s krvnou skupinou AB+, aby prišli a darovali krv, ktorú potrebujú moji synovia na operáciu,“ úpenlivo vyzýva mamička Majka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu