Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Siamske dvojčatá: Matku pripravili na najhoršie

Majka verí, že operácia synčekov dopadne dobre...
Majka verí, že operácia synčekov dopadne dobre...

BRATISLAVA/KOŠICE - Oddeľovacia operácia siamských bračekov Marka a Miška sa blíži. Tím lekárov sa na túto náročnú operáciu precízne pripravuje. Mamička Majka im plne verí. Vie, že oddelenie chlapcov je nevyhnutné, aj keď so sebou prináša veľké riziká.

„Samozrejme, že sa o synov veľmi bojím. Lekári ma pripravili i na to, že mám počítať so všetkým... Bude to závisieť od prekrvenia oddelenej časti pečene. Ubezpečili ma však, že urobia všetko pre to, aby oboch chlapcov zachránili. Aj preto odložili termín operácie. Synovia sú silní a veľkí bojovníci. Verím, že všetko dobre dopadne,“ hovorí mamička Majka. Počas operácie im lekári oddelia pečeň, brušnú stenu, časť hrudnej kosti a oddelia ich osrdcovníky. Mamička počas tohto náročného dňa bude spolu s manželom v blízkosti päťmesačných synčekov.

„Za chlapcov už bolo odslúžených niekoľko omší. Aj napriek tomu chcem poprosiť všetkých ľudí, aby sa počas operácie za chlapcov pomodlili. Aby mali silu nielen chlapci, ale aj lekári,“ prosí stará mama siamských bračekov Helena. Aj keď svojich vnúčikov zatiaľ pozná iba z fotografií, veľmi si praje, aby sa po oddeľovacej operácii dostali domov obaja.

Chlapcov pred operáciou ešte čaká niekoľko dôležitých vyšetrení. Obaja už majú po päť kíl a sú zdravotne v poriadku. Problémy im robí iba dýchanie, pretože si vzájomne tlačia na pľúca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu