Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Operáciu siamských dvojčiat oddialili

Miško a Marek podrástli natoľko, že si tlačia na pľúca a ťažšie sa im dýcha.
Miško a Marek podrástli natoľko, že si tlačia na pľúca a ťažšie sa im dýcha. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Termín oddeľovacej operácie siamských dvojičiek Marka a Miška sa predbežne posunul.

Aj keď ich plánovali oddeliť tento týždeň, lekári sa napokon rozhodli s operačným zákrokom počkať. Chlapci ešte budú absolvovať doplňujúce vyšetrenia, podľa ktorých sa lekári rozhodnú. Nový termín operácie preto ešte nie je známy.

„Lekárom úplne verím. Ak sa rozhodli, že operáciu posunú, tak s ich rozhodnutím súhlasím. Viem, že to nie je jednoduchý zákrok a nebudú ho bez príčiny prekladať zo dňa na deň. Ak sa lekári rozhodnú, že operáciu odložia o mesiac, ich rozhodnutie budem rešpektovať. Viem, že urobia všetko pre to, aby mojich synov úspešne oddelili,“ vysvetľuje mamička siamských dvojičiek Majka.

Momentálne je pri svojich milovaných synčekoch spolu s manželom Milanom. „Chlapci rastú ako z vody. Naposledy som ich videl pred tromi týždňami. Rozdiel v ich veľkosti je veľký,“ tvrdí Milan. Ani on, ani jeho manželka si nedokážu predstaviť, že by o chlapcov prišli. „Veľmi ich ľúbime. Som tu pri nich každý deň. Vidím, ako rastú. Sú našou súčasťou. Viem, že musím byť pripravená na všetko, no dúfam a verím v dobrý koniec,“ konštatuje Majka.

Marek a Miško, ktorí sa narodili 10. apríla tohto roku, sú zrastení bruškami. Sú mimoriadne vitálni, zaujíma ich dianie okolo nich. Radi sa nechávajú nosiť v matkinom náručí. Obaja už vážia po 5 kíl a začínajú si pomaly zavadzať. „Tým, že sú už veľkí, tlačia si na pľúca a ťažšie sa im dýcha. Inak sú zdravotne v poriadku,“ dodáva Majka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu