Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Siamske dvojčatá oddelia slovenskí lekári

Miško (vľavo) a Marek rastú ako z vody. Zobraziť galériu (12)
Miško (vľavo) a Marek rastú ako z vody. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Siamské dvojičky Marek a Miško stále čakajú na svoj veľký deň. Hoci už bolo určených niekoľko termínov oddeľovacej operácie, lekári operáciu pre zdravotné problémy bračekov stále odkladajú. Lekárske tímy, ktoré sa na operácii zúčastnia, sú už zostavené, vedúcim má byť Vladimír Cingeľ. Čaká sa len na vyhovujúci zdravotný stav chlapcov.

„Termín operácie sa už trikrát odložil, preto sa nedá povedať dopredu nič konkrétne. Lekári totiž chcú predísť všetkým možným komplikáciám. Plne im verím a akceptujem každé ich rozhodnutie,“ upresnila Markova a Miškova mamička Marianna Müllerová. Pripustila, že dostávala ponuky na operáciu chlapcov v zahraničí. Všetky odmietla. „Ponuky zahraničných kliník sme s lekármi konzultovali. S manželom sme sa rozhodli, že deti budú operovať slovenskí lekári,“ dodáva Majka.

Chlapci sa podrobili ďalším vyšetreniam, stabilizuje sa ich imunitný systém a sleduje sa počet leukocytov v ich krvi, ktoré by poukázali na možný zápal v ich telíčkach. Marek a Miško sa majú k svetu. Rastú, už majú 5 mesiacov a spolu 11 300 gramov. Rodičia chlapcov stoja pred jedným z najťažších dní ich života. „Viem, že takto zrastené by mali šance na ďalší život len minimálne. Preto je ich oddelenie nevyhnutné, aj keď nikde na svete nie je záruka, že rozdelenie obaja prežijú. Veľmi si prajem, aby som si ich nakoniec z nemocnice mohla odniesť živé a zdravé,“ dúfa mamička.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu