Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Siamské dvojčatá boli týždeň bez maminy

Majka sa doma liečila a čítala literatúru o bábätkách. Zobraziť galériu (6)
Majka sa doma liečila a čítala literatúru o bábätkách.

KOŠICE/BRATISLAVA - Prvé veľké odlúčenie od maminy zažili dvojmesační siamskí bračekovia Miško a Marek. Týždeň ich musela Majka pre chorobu nechať samých v bratislavskej nemocnici. Dostala totiž bolestivý zápal ucha. Z obavy, aby synčekov nenakazila a po dohode s lekármi sa liečila doma v Košiciach.

„Na jednej strane som sa veľmi tešila na manžela, mamu a súrodencov, na druhej strane mi bolo smutno, že moji synovia ostávajú v nemocnici sami,“ vysvetľuje Majka. Doma užívala antibiotiká a čítala odbornú literatúru o vývoji bábätiek.

„Popoludní sme sa s manželom hodiny rozprávali o tom, čo asi synčekovia robia, ako sa majú. S lekármi som bola stále v telefonickom kontakte. Vedela som o všetkom, čo sa s Markom a Miškom dialo. Každý deň bez synov bol však pre mňa mučivý. Už som rátala hodiny, kedy už opäť budem pri nich. Túžila som si ich pritúliť. Aj keď sú maličkí, vycítia, kto ich drží na rukách a kto je ich mamina,“ dodáva mamička Majka. O chlapcov sa zatiaľ v nemocnici starali sestričky a lekári. Ich stav je nezmenený, pomaličky priberajú, objavujú svet okolo seba.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu