Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Matka a otec svorne tvrdia: Bez Marca neodídem!

Nešťastná matka malého Marca tvrdí, že otec syna manipuluje Zobraziť galériu (8)
Nešťastná matka malého Marca tvrdí, že otec syna manipuluje

BRATISLAVA - Dráma malého chlapca so slovensko- talianskym občianstvom pokračuje! Marco Masiero (11) prespal už tretiu noc na talianskom veľvyslanectve v Bratislave, ktoré sa stalo jeho momentálnym domovom!

Jeho rodičia sa ani po viac ako hodinovom rozhovore nedohodli, kto z nich bude mať syna pri sebe. „Chcem žiť s otcom, nechcem sa sťahovať s mamou a jej novým mužom na východné Slovensko. Mrzí ma to,“ napísal malý Marco do svojho denníka, ktorý dostal od svojho otca, aby si do neho zapisoval svoje pocity. Jeho matka nechce o tom, že by Marco žil s jej bývalým druhom, ani počuť. O tom, komu súd predbežne zverí dieťa do opatery, by sa malo rozhodnúť dnes.

Berta Ondrišová (36) včera po dvoch dňoch konečne uvidela svojho syna Marca. Chlapec jej pred troma dňami po dovolenke ušiel z letiska, nasadol do taxíka a dal sa odviezť na talianske veľvyslanectvo, kde vyhlásil, že chce žiť s otcom Marcom (46). S matkou sa dokonca nechcel ani stretnúť.

„Môj syn ani nevie, čo má robiť. Na Taliansko sa teší len preto, že má rád ich pizzu, majú tam more a hrá sa tam jeho obľúbené ragby,“ smutne konštatuje. „Marcovi dávam všetku lásku, so svojím terajším manželom mu venujeme veľa času. Aj v Tunisku na dovolenke bol šťastný,“ dodáva.

Marcovi rodičia spolu nežijú už šesť rokov. Po rozchode syn, ktorý má dvojité občianstvo, zostal žiť s matkou. Dodnes však neexistuje právoplatné súdne rozhodnutie, komu je Marco zverený do výchovy. „Ak chce žiť so mnou v Taliansku, kde sa cíti dobre, tak mu chcem vyjsť v ústrety,“ povedal Marcov otec.

Talianski diplomati chlapcovi pridelili ochranného právneho zástupcu. Do prípadu je zainteresované aj ministerstvo spravodlivosti a Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny vo Zvolene, kde má chlapec trvalý pobyt. „Súdu sme oznámili, že predchádzajúca dohoda nie je platná vzhľadom na udalosti z utorka, aj na to, že matka si zanedbala povinnosť a chlapec jej ušiel. A navrhli sme, aby súd chlapca pred rozhodnutím vypočul,“ povedala advokátka talianskeho otca Diana Hrončeková.

Rovnako o to požiadala aj matka. O vydanie predbežného opatrenia na zverenie Marca do výchovy matke žiada aj „sociálka“ vo Zvolene. Súd by mal rozhodnúť najneskôr dnes dopoludnia.

Chlapca navštívili sociálna pracovníčka so psychológom. „Stretnutie bolo pokojné. Dieťa nemá problémy so psychikou, pracovníci veľvyslanectva sa mu venujú,“ povedala Jaroslava Kopřivová, riaditeľka sociálneho odboru Úradu práce a sociálnych vecí vo Zvolene.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu