Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Marcova matka prosí o pomoc, chce syna späť

Zúfalá matka Berta Ondrišová po hodinách strávených na talianskom veľvyslanectve. Zobraziť galériu (3)
Zúfalá matka Berta Ondrišová po hodinách strávených na talianskom veľvyslanectve. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Šok na talianskom veľvyslanectve! Marco Masiero (11) utiekol matke z letiska po návrate z dovolenky, objednal si taxík a dal sa odviezť na taliansku ambasádu v Bratislave.

Jej zamestnancom tvrdil, že chce žiť so svojím otcom, ktorý je Talian. Marco, ktorý doteraz žil s matkou na Slovensku, má slovenské aj talianske občianstvo. Talianski diplomati chlapcovi pridelili ochranného právneho zástupcu. Zdesená matka požiadala o pomoc ministerstvo zahraničných vecí. „Talianske veľvyslanectvo sme požiadali o pomoc pri vrátení maloletého,“ uviedla Marianna Pilátová z ministerstva.

Ambasáda vzápätí požiadala rezort diplomacie, aby úrady rozhodli, čo bude pre chlapca najlepšie. Ministerstvo zahraničných vecí teda kontaktovalo ministerstvá spravodlivosti a sociálnych vecí a rodiny, aby prípad pomohli vyriešiť. „Sme za to, aby medzi rodičmi došlo k dohode, kto sa bude o chlapca starať, kým nerozhodne v tejto veci súd,“ povedal Michal Jurči, hovorca ministerstva spravodlivosti. V prípade je zainteresovaný už aj úrad práce sociálnych vecí a rodiny. Podľa našich informácií otec by si rád Marca vzal do južanskej krajiny, no matka s tým nesúhlasí.

Včera k dohode medzi rodičmi nedošlo. Talianska amabsáda neumožnila matke, aby sa s chlapcom stretla. Marco po tom podľa našich informácií netúži. Telefonicky však spolu hovorili. Nešťastná matka už so synom podobný problém mala. Marco bol vlani v auguste na dovolenke s otcom a nevrátil sa. Talianske súdy však nakoniec rozhodli v prospech matky a v novembri ho vrátili na Slovensko.

Marcova matka prosí slovenské orgány a inštitúcie, aby pomohli presadiť platné rozhodnutia súdov, aby chlapec mohol normálne žiť. Podľa matky ambasáda porušuje všetky možné práva. Doteraz jej ani neumožnila stretnúť sa so synom. "Prvý deň sme tam boli 14 hodín. Som v šiestom mesiaci, oni ma tam nechali sedieť 14 hodín v miestnosti, kde bolo šesť stoličiek a stále iba hovorili nech čakáme," povedala dnes pre médiá. Je presvedčená, že otec sa s ambasádou dohodol. Pred dvoma týždňami, keď bol s chlapcom sám, bol podľa lokalizácie cez mobil na talianskej ambasáde v Bratislave. "Otec ho manipuluje veľmi škaredým a ťažkým spôsobom. To je aj záver súdneho psychológa," tvrdí matka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu