Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovenský raj hasia už tri vrtuľníky

Oheň sa prehupol cez hlavný hrebeň vrchu Sokol tzv. jazykom do rokliny Blajzloch.
Oheň sa prehupol cez hlavný hrebeň vrchu Sokol tzv. jazykom do rokliny Blajzloch. (Zdroj: SITA)

Aktualizované

BRATISLAVA - Od dnešného rána hasia požiar v Slovenskom raji už tri vrtuľníky. O posilnení hasičskej zásahovej jednotky rozhodol v stredu počas svojej návštevy na mieste nešťastia minister obrany František Kašický.

Tretí vrtuľník Ministerstva obrany SR (MO SR) Mi-17 s bambi-vakom dnes vzlietol z prešovskej základne krátko po 5:00 hodine. Vodu spúšťa v nedostupnom teréne v lokalite pri obci Hrabušice. Ďalšie dva vrtuľníky rovnakého typu zasahujú v Hrabušiciach a v Poráči.

Posilu v podobe tretieho vrtuľníka s bambi vakom si vyžiadalo Prezídium hasičského a záchranného zboru SR na základe dohody Ministerstva obrany SR (MO SR) a Ministerstva vnútra SR o spolupráci pri živelných pohromách a katastrofách. Agentúru SITA informovala Soňa Baniarová z tlačového oddelenia MO SR.


Minister Izák uvoľnil na hasenie požiaru milión korún


SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Minister životného prostredia Jaroslav Izák, ktorý dnes popoludní navštívil Slovenský raj, kde hasiči od nedele zápasia s lesným požiarom, uvoľnil milión korún na hasiace práce. Do hodiny sa tak bude môcť zapojiť do hasenia ďalší vrtuľník. K dvom vojenským, ktoré zasahujú pri Hrabušiciach dnes od skorého rána (tretí pomáha hasiť požiar obci Poráč), pribudne vrtuľník spoločnosti Air Transport Europe (ATE) z Popradu. Hovorca ATE Pavol Svetoň pre TASR konštatoval, že v súčasnosti je vrtuľník na popradskom letisku a po dotankovaní pohonných hmôt sa zapojí do hasenia lesného požiaru v Slovenskom raji.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu