Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na Slovensko mieri studený front, veľká zmena už o pár hodín: Varovanie! Sneh, dážď a víchrica

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyzerá to tak, že nás čaká poriadne chladný víkend. Koniec týždňa sa bude niesť v znamení dažďa, na niektorých miestach bude dokonca snežiť. Meteorológovia vydali na piatok varovanie pred víchricou.

Cez Európu momentálne postupuje studený front, ktorý spôsobí na Slovensku v druhej polovici týždňa výrazné ochladenie. Zo severozápadu na naše územie začne prúdiť aj chladný morský vzduch. Okrem ochladenia teda môže na niektorých miestach aj snežiť. "Na našom území sa v piatok vyskytne sneženie už od 1400 m n.m,," informoval portál imeteo.sk. Napadnúť môže až 10 cetimetrov snehu na severe Slovenska.

Upršaný a studený víkend

Intenzívny studený front, ktorý postupuje na východ, postupne prinesie intenzívne zrážky, silný vietor a výrazné ochladenie. Na horách hrozí okrem sneženia aj víchrica, no vietor s nárazmi do 90 km/h potápi aj juhozápad Slovenska. Na niektorých miestach by sa mali objaviť aj mrazy či mrazivá hmla. Ochladenie postihne najmä sever Slovenska, no víkend bude zrejme upršaný na celom našom území. 

PIATOK

V piatok prekvapí Slovensko studený front a chladný morský vzduch od severozápadu. Čaká nás premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. V nižších polohách môže byť zamračené. V noci aj cez deň nás čaká dážď, vo vysokých horských polohách snehové zrážky a ochladenie.

Na Slovensko mieri studený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Najnižšia nočná teplota 11 až 7, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 5 st.

Najvyššia denná teplota 10 až 15 st.

Západný až severozápadný, na východe prevažne juhozápadný, vietor 5 až 25 km/h. Spočiatku, najmä v noci a nadránom, miestami ešte silnejší vietor - s nárazmi do 55 km/h - a na hrebeňoch hôr prudký vietor až víchrica. Meteorológovia preto vydali výstrahy 1. a 2. stupňa.

SOBOTA

Sobota sa bude niesť v znamení nízkeho tlaku vzduchu. Nad Slovenskom sa bude aj naďalej udržiavať chladý morský vzduch. Bude polooblačno až oblačno, miestami dážď a na horách snehové prehánky. Aj naďalej bude veterno a chladno.

Najnižšia nočná teplota 8 až 2 st.

Najvyššia denná teplota 9 až 15 st.

NEDEĽA

Nedeľa bude naozaj upršaná. Bude oblačno až zamračené. Teploty na niektorých miestach poriadne klesnú.

Na Slovensko mieri studený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Najnižšia nočná teplota 7 až 2, v horských dolinách a kotlinách miestami okolo 0 st.

Najvyššia denná teplota 10 až 15, na Kysuciach, Orave, Liptove okolo 8 st.

Viac o téme: SnehPočasieVietorDážďVíchrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu