Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ničivá veterná smršť v Bratislave: Odstraňovanie škôd stále pokračuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Odstraňovanie škôd po veternej smršti v Bratislave bude pokračovať až do konca budúceho týždňa. Veterná smršť, ktorá sa prehnala cez územie Bratislavy vo štvrtok (10.8.), za sebou zanechala značné škody. Ich najväčší rozsah zaznamenali Mestské lesy v Bratislave. Počasie spôsobilo nepriaznivú situáciu aj v Horskom parku.

Ich najväčší rozsah zaznamenali Mestské lesy v Bratislave. Počasie spôsobilo nepriaznivú situáciu aj v Horskom parku.

Okrem zablokovania komunikácií a poškodenia stĺpov verejného osvetlenia spôsobila smršť škody najmä na stromoch. Hlavné mesto eviduje množstvo spadnutých a zlomených stromov, najkritickejšia situácia je v bratislavských mestských lesoch. Ich pracovníci sú stále v teréne a pracujú na odstraňovaní vzniknutých škôd.

Hlavné mesto po veternej smršti vykonalo aj obhliadku v chránenom areáli Horský park. V celom areáli bolo niekoľko stromov vyvrátených vrátane stromov na hlavnej ceste a pri chodníkoch v poraste. Ich odstránenie zabezpečil dodávateľ prác. V Horskom parku boli veternou smršťou zasiahnuté najmä poškodené stromy. Nakoľko ide o chránený areál štvrtého stupňa, hlavné mesto prijalo opatrenia s prihliadnutím na osobitný režim a obrátilo sa na príslušné orgány. Ide o frekventovanú a vyhľadávanú lokalitu, mesto preto prosí verejnosť, aby zvážila návštevu Horského parku v prípade nepriaznivého počasia.

Oddelenie správy komunikácií hlavného mesta neustále dostáva podnety na odstránenie škôd, ktoré bude vykonávať do konca budúceho týždňa. Verejnosť tak stále môže svoje požiadavky a podnety posielať na dispečing mesta, ktorý operatívne reaguje.

Viac o téme: BratislavaSmršť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu