Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Kuchajde zakázali kúpanie: Hygienici varujú, vo vode sú nebezpečné mikróby

Jazero Kuchajda
Jazero Kuchajda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na prírodnom kúpalisku Kuchajda v bratislavskom Novom Meste pre nevyhovujúcu kvalitu vody zakázali kúpanie. Informovala o tom hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava hlavné mesto Katarína Nosálová.

Zákaz kúpania platí na základe výsledkov rozboru vzoriek vody, ktoré z jazera odobrali 24. júla a opakovane 31. júla. „Rozbory preukázali zhoršenie mikrobiologickej kvality vody v ukazovateli črevné enterokoky,“ uviedla Nosálová s tým, že prevádzkovateľ musí zabezpečiť osadenie varovných tabúľ v areáli prírodného kúpaliska o tom, že voda nie je vhodná na kúpanie. Informácie o kúpaliskách a kvalite vody na kúpanie v Bratislavskom kraji uverejňuje úrad na webovej stránke www.ruvzba.sk

Prírodné kúpalisko Kuchajda je rekreačný, kultúrny a športový areál, ktorý vybudovali v priestore bývalého štrkoviska. Kúpacia sezóna sa na Kuchajde začína pravidelne v polovici júna. V areáli Kuchajdy sú návštevníkom k dispozícii prezliekarne, sprchy a zariadenia pre osobnú hygienu. Vstupné sa do areálu neplatí. Správcom areálu je mestská časť Bratislava - Nové Mesto.

Viac o téme: KúpanieJazeroKuchajda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu