Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sprisahanie na Tour de France: Za vylúčením Sagana vidia medzinárodný komplot

Peter Sagan
Peter Sagan (Zdroj: Foto: SITA/ Peter Rusko)

BRATISLAVA - Diskvalifikácia Petra Sagana z najznámejších cyklistických pretekov Tour de Franca otriasla celým svetom. K situácii sa vyjadrili aj slovenskí politici. Súhlasia s tým, že jeho vylúčenie je unáhlené a podozrivé. Zrejme bol Sagan pre niekoho nepohodlným súťažiacim.

SNS vyjadruje morálnu podporu jedinečnému Petrovi Saganovi. "Výnimočnosť sa neodpúšťa. Vyjadrujeme plnú podporu nášmu cyklistovi Petrovi Saganovi." Jednoznačne definuje svoje stanovisko predseda parlamentu a SNS Andrej Danko ku včerajšiemu rozhodnutiu komisie. 

Na cyklistických pretekoch Tour de France bol Sagan nepochopiteľne diskvalifikovaný údajným vytlačením britského cyklistu Marka Cavendisha z trate. "To, akým spôsobom bol vyradený z pokusu získania ďalšej výhry na 4. etape slávnych pretekov je nezabudnuteľné a verím, že členovia komisie svoje rozhodnutie prehodnotia." Háji šikovnosť žilinského rodáka Andrej Danko. 

"Nie som typ politika, ktorý bude vypisovať organizátorom a funkcionárom za hrubé porušenie alebo zneužitie právomocí. Nedá mi však ako fanúšikovi slovenského športu a v mene Slovenskej národnej strany, ktorú zastupujem, vyjadriť morálnu podporu svetovému cyklistovi Petrovi Saganovi. Viem, aké to je byť neprávom odsúdený a plne si uvedomujem svoju zodpovednosť za férové jednanie nielen v športovom svete." Avizuje predseda strany svoje pohoršenie.

"Neostáva nám nič iné, len dúfať, že komisia zoberie do úvahy všetky fakty z videozáznamov z finále 4. etapy Tour de France a rozhodne v prospech slovenského cyklistu. Slovenskému fanúšikovi cyklistiky sa bude určite ťažko zapínať obrazovka, kde nenájde nášho Sagana." Hodnotí smutný záver včerajšej etapy šéf SNS.

Zrejme to nebude fair play

Líder SaS Richard sa k situácii vyjadril slovami, že Sagan bol vylúčený na počkanie, no odôvodnenie rozhodnutia zverejnené doteraz nebolo. "Mená ostatných členov rozhodcovskej komisie známe nie sú a odvolať sa nie je možné. To bude zrejme nejaký fair play. O bicyklovaní neviem nič, najazdím za rok toľko čo Sagan za deň, ale vyjadrenia Armstronga, Voigta a ospravedlnenie Greipela o niečom hovoria. Trest pre Sagana považujem za nespravodlivý a absurdný."

Je to strata pre Tour de France

"Diskvalifikácia Petra Sagana je veľkou stratou pre Tour de France. Táto osobnosť bude chýbať všetkým, ktorí milujú cyklistiku. Držím Petrovi palce v jeho ďalšej športovej kariére," vyjadril sa k situácii premiér Robert Fico.

Viac o téme: Robert FicoRichard SulíkAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu