Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prezident Kiska sa bráni: Fico odmietol pozvanie uctiť si Deň víťazstva nad fašizmom

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska sa zúčastnil viacero osláv štátnych sviatkov, kde premiéra Roberta Fica (Smer-SD) nevidel. Šéf exekutívy napríklad odmietol pozvanie hlavy štátu uctiť si Deň víťazstva nad fašizmom 8. mája tohto roku v Kalinove. Uviedol to dnes Kiskov hovorca Roman Krpelan v reakcii na dnešné slová premiéra Fica, ktorému sa nepáči, že prezident neprišiel na celoslovenské oslavy sviatku svätých Cyrila a Metoda.

 "Ale nikdy by prezidenta Andreja Kisku nenapadlo o tom verejne hovoriť. A už vôbec nie, ak by mal premiér manželku vo vysokom štádiu tehotenstva," dodal Krpelan.

Fico dnes na hrade Devín povedal, že sviatok svätých Cyrila a Metoda je najvýznamnejším štátnym sviatkom, aký Slovensko má. Odkaz tejto dvojice nás zaväzuje konať múdro a pre blaho národa. "Haló, kričím a hovorím aj k najvyššiemu ústavnému činiteľovi tohto štátu, že je najvýznamnejší štátny sviatok, aký SR má a musíme si ho vážiť a uctievať," apeloval.

Fico pripomenul, že 1. septembra 2017 to bude 25 rokov od momentu, kedy Slovenská národná rada prijala novú Ústavu SR. "Všetci sme vedeli, v čom bol význam príchodu Cyrila a Metoda a bez zaváhania sme ho zakotvili do preambuly Ústavy SR," povedal.

Viac o téme: Robert FicoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu