Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Oslavy na hrade Devín boli akciou Smeru-SD za štátne peniaze, tvrdí OĽaNO-NOVA

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Celoslovenské oslavy Sviatku svätých Cyrila a Metoda, ktoré sa v stredu (5.7.) uskutočnili na hrade Devín pod záštitou premiéra Roberta Fica (Smer-SD), boli v skutočnosti straníckou akciou vládneho Smeru-SD.

Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásili opoziční poslanci Eduard Heger a Ján Marosz (obaja OĽaNO-NOVA). Ako dôkaz predložili verejne dostupné objednávky ministerstva vnútra (MV) na autobusovú dopravu z celého Slovenska, ktorá mala štát vyjsť na minimálne 40.000 eur. Cestujúci za dopravu neplatili.

"Zneužiť tento sviatok je dehonestácia. Robert Fico z toho urobil niekdajšie Pasienky Vladimíra Mečiara. Fico sa od svojho učiteľa dobre učí. Ozývajú sa však ľudia, ktorým sa nepáči, že Smer-SD si robí stranícku akciu za štátne peniaze," povedal Heger. Predstavitelia OĽaNO-NOVA najskôr dostali podnet, v ktorom sa píše, že MV vydalo príkaz objednať autobusy z každého okresného mesta.

"Bol organizovaný zvoz štátnych zamestnancov a príslušníkov strany Smer-SD. Pozreli sme si objednávky na dopravu, objednávateľom je skutočne ministerstvo vnútra. Dostali sme aj SMS, ktorú odoslali členom Smeru-SD ich okresní šéfovia. Hovorí sa tam, že budú organizované autobusy a budú odchádzať v konkrétny čas na hrad Devín. SMS sme dostali od samotných členov Smeru-SD," povedal Heger.

Podľa jeho slov je teda zjavné, že išlo o stranícku akciu a Fico chcel publikum. "Z autobusov vystupovali hlavne ľudia vyššieho veku. Keď sme sa ich pýtali, potvrdili nám, že sa viezli zdarma. Pýtali sme sa aj šoférov, ktorí potvrdili, že týchto ľudí pravidelne zvážajú aj na iné stranícke akcie Smeru-SD," uviedol Heger.

Marosz pripomenul Ficov výrok zo stredy, že Cyril a Metod pomohli elitám objaviť vlastnú hodnotovú identitu. "Tento človek, aktívny člen komunistickej strany, si za peniaze ľudí urobil svoju reklamnú akciu v Bratislave. My teraz voláme k vám. Haló, pán premiér, nehanbite sa naviesť z celého Slovenska ľudí, dôchodcov a štátnych zamestnancov na to, aby vám robili komparz? Nehanbite sa vy a vládni predstavitelia sedieť na stoličkách a dôchodcov nechať sedieť na tráve? Takto zneužívate občanov na svoje stranícke záujmy?" pýtal sa poslanec. Obyčajní zároveň predsedu vlády žiadajú, aby 40.000 eur, ktoré boli použité na autobusovú dopravu, zaplatil z vlastného vrecka alebo zo straníckych peňazí.

Viac o téme: OslavySmer-SDOĽaNO-NOVACyril a MetodHrad DevínEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu