Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Terorista z Glasgowa študoval v Martine!

V aute, ktoré narazilo do terminálu letiska v Glasgowe, sa nachádzal aj Chálid Ahmad, bývalý študent medicíny na UK v Martine.
V aute, ktoré narazilo do terminálu letiska v Glasgowe, sa nachádzal aj Chálid Ahmad, bývalý študent medicíny na UK v Martine. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Jeden z mužov, ktorých podozrievajú z príprav teroristických útokov v Británii, študoval medicínu na Slovensku.

Uviedla to dnes televízia TA3 s odkazom na britské denníky a slovenské ministerstvo vnútra. Chálid Ahmad v súčasnosti leží v nemocnici s ťažkými popáleninami, ktoré utrpel pri útoku na letisko v Glasgowe.

Podľa Vladimíry Hrebeňákovej z tlačového odboru ministerstva muž študoval v rokoch 1995 až 2001 v Martine na lekárskej fakulte Univerzity Komenského. "Jednalo sa o veľmi dobrého študenta. Mal výborný prospech aj štátne skúšky," povedal TA3 profesor Albert Stránsky.

Dvadsaťsedemročného britského občana Ahmada zadržali po útoku na glasgowskom letisku 30. júna po tom, čo sa s ďalším mužom vrútili do hlavného terminálu s autom, ktoré sa následne vznietilo. Ahmad doposiaľ pracoval v jednej zo škótskych nemocníc.

Veľa podozrivých z terorizmu, ktorých v minulých dňoch pozatýkala britská polícia, pracovali ako lekári alebo boli spätí so zdravotníctvom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu