Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Al-Kájda varovala pred útokmi už v apríli

(Zdroj: SITA)

BAGDAD - Vysoký predstaviteľ medzinárodnej teroristickej siete al-Kájda už v apríli varoval britského kňaza pred plánmi zaútočiť na britské ciele. Terorista vtedy kňazovi povedal, že "tí, ktorí vás liečia, vás aj zabijú," povedal kňaz.

Správa prišla po nevydarených teroristických útokoch v Londýne a Glasgowe. Polícia v súvislosti s útokmi zatkla osem podozrivých - všetko lekárov alebo osoby spojené so zdravotníckou starostlivosťou. Kanonik Andrew White pôsobiaci v Bagdade, ktorý je na čele Nadácie pre útechu a zmierenie na Blízkom východe, povedal, že nemenovaného vysokého predstaviteľa al-Kájdy, ktorý pricestoval zo Sýrie, stretol na náboženskom stretnutí v hlavom meste Jordánska Ammán.

White ďalej uviedol, že o teroristových slovách informoval vysokého predstaviteľa na britskom ministerstve zahraničia. Hovorca ministerstva povedal, že zmienený predstaviteľ ministerstva si na podobný rozhovor nespomína. White vo svojom vyhlásení tiež informoval, že mu "člen al-Kájdy povedal, ako sa pripravujú zničiť Britov a Američanov." Terorista tiež povedal, že "plány sú hotové a čoskoro zničia Britov". White odhalil mužovu identitu až po stretnutí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu