Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Televíznym divákom hrozí, že prídu o ďalšie české stanice

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Slovenskí diváci obľubujúci české televízne programy, zdá sa, opäť utrpia. V marci prišli prvé zmeny a vyzerá to tak, že sa v rušení bude pokračovať. Konkurencia je vysoká a boj sa stupňuje. Po preferovaných českých kanáloch hrozí, že z obrazoviek zmizne aj Česká televízia.

Televízia Joj bojuje o svojho diváka všetkými možnými zbraňami. Najnovšie televízni  operátori obdržali výzvu, k vypnutiu všetkých českých kanálov, ktoré sa šíria na území Slovenska. Informoval o tom portál zive.sk.

Joj už v minulosti prišla s výzvou týkajúcou sa vypnutia všetkých kanálov Primy. Jedinou výnimkou mala byť Prima Plus. Realita je ale iná. Bežne dostupné sú totiž aj ďalšie kanály Primy, ktoré nedisponujú so súhlasom českého vysielateľa. Jednou istotou je, že sa oficiálne skončilo vysielanie staníc Nova, Nova 2, Nova Action, Nova Cinema a Nova Gold. Slovenskí televízni poskytovatelia zaradili do ponuky slovenskú verziu Nova International.

Televíznym divákom hrozí, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: androidportal.zoznam.sk)

Jedna výzva strieda druhú

Prvou výzvou bolo vypnutie všetkých kanálov Primy, teraz je tu novinka. Joj apeluje na zrušení staníc Českej televízie. Tie sú zaradené v ponuke u takmer všetkých operátorov. Dôvodom je vysielanie rôznych zahraničných filmov či seriálov, na ktoré neexistuje platná licencia pre Slovensko. Z toho vyplýva, že by sa každý takýto titul mal počas doby vysielania zablokovať. K tomu neprichádza a tak je problém na svete.

Či tomu veríte alebo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Požiadavky týkajúce sa archívu

Ďalšou požiadavkou zo strany Joj je obmedzenie televízneho archívu. Ten by podľa ich názoru mal obsahovať iba relácie a tvorbu televízie. Prebraté programy by teda nemali byť zaradené a dostupné pre divákov.

Žiadna televízia na verejných priestranstvách

Tretia výzva sa dotýka právnických osôb a predaja televíznych produktov práve im. Televízie majú nakúpené televízne práva iba pre fyzické osoby, z čoho vyplýva, že by programy nemali byť šírené v baroch či reštauráciách. 

Viac o téme: TelevíziaVýzvaČTJOJ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu