Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rozzúrený Fico znovu zaútočil na médiá: Zverejňujete shit, s*rie ma, ako píšete

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Robert Fico si obäť nebral servítky pred ústa. Premiér si tentokrát na paškál vzal médiá a padali poriadne tvrdé slová - nevyhol sa dokonca aj vulgarizmom. Dokonca vyzval na výmenu vedenia RTVS.

Šéf Smeru na konferencii HNClub obvinil médiá z toho, že o vláde zverejňujú iba kritické správy.„Zatajujete informácie, ktoré sú kvalitné a dôležité pre tento štát. Publikujete informácie, ktoré sú shit, prepáčte, že to hovorím takto otvorene, pretože si za týmito slovami stojím. Prepáčte, serie ma, ako o tomto štáte píšete a aký obraz sa vytvára, to je nemožné až neprijateľné," hromžil Fico, ktorý sa pritom už niekoľkokrát tvrdo vyjadril práve na adresu médií. Fico je presvedčený, že mediálne prostredie je na Slovensku pokrivené.

Obzvlášť sa od neho „ušlo" verejnoprávnej televízii, ktorá podľa jeho slov verejnoprávna nie je. Jej spravodajstvo Fico dokonca označil za opozične ladené. „Musí dôjsť k výmene na čele RTVS," povedal premiér. Voľba nového generálneho riaditeľa RTVS sa v parlamente uskutoční 22. júna 2017. Ako pripomína ČTK, pod vedením súčasného šéfa Václava Miku dosiahol minulý rok hlavný kanál RTVS najvyššiu sledovanosť za posledné roky 

Kritizoval aj opozíciu

Premiér sa vyjadril aj ku koalícii. Ako uviedol, chvíľu trvalo, kým si na seba zvykli - spájali sa totiž strany, ktoré nemajú v princípe nič spoločné. „Béla Bugár bol vždy na inej strane barikády, Andrej Danko prišiel so svojou reformovanou SNS a ja po roku môžem skonštatovať, že krajina je stabilná a darí sa jej. Mňa skôr zaujíma, aká je alternatíva a tu som nervózny,“ povedal Fico.

Poriadne sa pustil najmä do opozície. „Ale máme tu veľmi zvláštnu opozíciu. Ten, čo sa stavia do polohy lídra opozície, pomaly hovorí, že poďme preč z EÚ, z jadra. Ísť preč z jadra je takmer ako odísť z EÚ,“ povedal na margo šéfa SaS Richarda Sulíka. Bol by vraj pokojnejší, ak by mal opozíciu typu Ivana Mikloša či Mikuláša Dzurindu, keďže to podľa neho boli štandardní politici.

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu