Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zápas o post šéfa RTVS začína: Mika oznámil kandidatúru

Václav Mika
Václav Mika (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Václav Mika sa bude zrejme opäť uchádzať o post generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Kandidatúru oznámil najprv zamestnancom verejnoprávnej televízie. Ako prvý o tom informoval portál O médiách, informáciu TASR potvrdil ďalší nemenovaný zdroj. Mika by mal svoje rozhodnutie oficiálne oznámiť dnes.

Mika sa tak pravdepodobne stane prvým kandidátom na post generálneho riaditeľa RTVS. 

"Leje a tento týždeň sa nám aj mediálne blýskalo," povedal na videu, pravdepodobne ako reakciu na tohtotýždňove útoky premiéra na verejnoprávnu inštitúciu. Pripomenul, že svoju kandidatúru oznámil najprv ľuďom v RTVS. "Toto považujem za jasný, zrozumiteľný signál a odpoveď na všetky mediálne, parlamentné a politické diskusie k tejto téme."

Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá dnes zverejnil výzvu na prihlasovanie kandidátov. Manažment RTVS sa rozhodol pripraviť komplexné materiály zo všetkých oblastí a činností inštitúcie, oznámila manažérka marketingu a komunikácie s verejnosťou Dominika Šulková. Dôvodom je vytvorenie rovnosti šancí pre všetkých kandidátov.

„Poskytne ich všetkým kandidátom na post generálneho riaditeľa RTVS. Manažment o tomto kroku pred niekoľkými mesiacmi rozhodol historicky prvýkrát preto, aby mali kandidáti rovnaký prístup k rozhodujúcim informáciám, ale aj stratégiám, ktoré RTVS vo svojej činnosti realizuje alebo sú súčasťou dlhodobých plánov,“ uviedla Šulková. V RTVS veria, že tieto podklady umožnia prípravu profesionálnych a hodnotných projektov riadenia a rozvoja RTVS.

Voľba nového generálneho riaditeľa RTVS sa v pléne Národnej rady SR uskutoční 22. júna. Termín na doručenie prihlášok kandidátov je 10. mája, o deň neskôr sa budú za prítomnosti členov výboru otvárať. Verejné vypočutie kandidátov je naplánované na 30. mája.

Viac o téme: RTVSVáclav Mika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu