Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vodič blokoval sanitku s majákmi: VIDEO Záchranár sa neudržal a vybuchol, toto nechcite počuť

Vulgarizmy vodiča ambulancie na križovatke v Dúbravke Zobraziť galériu (3)
Vulgarizmy vodiča ambulancie na križovatke v Dúbravke (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Kuriózna situácia sa odohrala na križovatke v bratislavskej Dúbravke. Hlavným aktérom sa stal sanitkár, ktorý vulgárnym slovníkom naozaj nešetril. Tip nám do redakcie poslal vodič, ktorý sa stal svedkom nekontrolovateľného správania sa.

jVaše tipy

Video, ktoré vzniklo ešte na začiatku nového roka vyráža dych. Správanie a expresívne slová zachytila kamera vodiča, ktorý dával na jednej z bratislavských križovatiek prednosť chodcovi. Na zábere sa objavila sanitka, ktorá ako je zvykom v nevyhnutných situáciách používa výstražné zvukové znamenia. To, čo ale prišlo krátko po tom nie je normálne.

Vodič blokoval sanitku s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Sanitkár sediaci vo vozidle pravdepodobne nezvládol udržať svoje emócie na uzde. Na videu je počuť niekoľko vulgarizmom smerujúcim k inému vodičovi. "Pál do p*če! Ko*ot za*ebaný!" Svojské a hlavne neobvyklé riešenie predviedol v priamom prenose. To, že sanitkári a záchranári pomáhajú a zachraňujú životy sa nedá spochybniť. 

Sanitkár Bratislava
Správanie na videu je absolútne neprípustné. Potvrdila to aj hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Bratislava Vladimíra Döményová. Na našu otázku či je správanie vodiča v poriadku nám odpovedala nasledovne: "Slovník vodiča ambulancie tak ako ho zachytáva videozáznam je neprípustný a neprijateľný. Išlo o skratovú reakciu vo vypätej situácii, kedy na ceste za pacientom a jeho záchrane rozhodujúc často minúty a sekundy, a včasný príchod sanitky často závisí od ohľaduplnosti a tolerancii ostatných účastníkov dopravy."

Ako sama naznačila nie je to však ospravedlnenie a reakcia vodiča bola neadekvátna k jeho povolaniu. Týmto incidentom sa podľa jej slov zaoberajú a preverujú všetky súvisiace okolnosti. "Vo veci budú vyvodené patričné dôsledky tak, aby k podobným situáciám už viac nedochádzalo," uzavrela hovorkyňa. 

Viac o téme: KrižovatkaKuriozitaSanitkárVulgarizmy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu