Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prehovoril kamionista, ktorému išiel oproti po R1 za tmy chodec: Zoči voči istej smrti

Karol rozpovedal o desivom okamihu Zobraziť galériu (2)
Karol rozpovedal o desivom okamihu

BRATISLAVA - Celé Slovensko žije videom, ktoré zverejnil kamionista Karol. V poslednej sekunde strhol volantom, aby zabránil fatálnej zrážke. Jeho pohotovej reakcii patrí právom prívlastok excelentná. Karol nám porozprával o desivom okamihu.

"Vodičom som bol ja. Stalo sa mi to, keď som vchádzal do Zvolena smerom od Žiaru nad Hronom. Je to prepojenie cesty R1 a R2," začal s opisom Karol s tým, že video obsahuje aj súradnice a rýchlosť, ktorou išiel. "Začínal som vo Zvolene, išiel som do Brna a keď som sa nadránom vracal, tak sa to stalo. Asi dva kilometre od cieľa, ktorým bolo nočné prekladisko zásielkovej služby," pokračoval.

Desivá sekunda

Kamionista zareagoval v poslednom okamihu. Doslova stál zoči voči smrti. "Ako je na videu vidieť, reagoval som v poslednej chvíli, lebo som sa radil z ľavého pruhu do pravého, čiže hlava do spätného zrkadla, potom dopredu, potom som pozrel na budíky, zdvihnem hlavu a zrazu bol predo mnou. Ani som nebrzdil, lebo nebolo kedy. Len som strhol volant smerom ku krajnici, tak aby som netrafil zvodidlá a podarilo sa mi ho obísť," živo opísal Karol s tým, že video si už pozrel veľakrát, aj v plnej kvalite na počítači. "Chodca je tam obrysovo vidiet asi 1,5 sekundy pred tým, ako som sa dostal na jeho úroveň. Takže brzdiť by nepomohlo. V tej chvíli som urobil, čo bolo najlepšie," povedal Karol a my s ním súhlasíme.

Pozrite si video.

Policajtov Karol upozornil

Priznáva, že mnohí sa ho pýtajú, prečo nezastavil. "Nezastavil som preto, lebo kým som si uvedomil, čo sa vlastne stalo, bol som už asi pol kilometra ďaleko a náhanať ho tam po diaľnici, nemalo zmysel. To by som ho asi zabil," opísal Karol dnes už s úsmevom a pokračoval: "Zastavil som zhruba o dva kilometre ďalej pri policajnej hliadke. Zablikal som na nich, policajt sa vybehol spýtať, čo sa deje. Na čo som mu odpovedal - ´Máte tam k***ta na vjazde do Zvolena. Skoro som ho zrámoval. Choďte pre neho, lebo to urobí niekto iný´. Policajt sa ma len spýtal, či leží na ceste, ja som povedal, že kráčal proti mne. Na viac sa nepýtal, sadol do auta a išli tam."


Prečítajte si aj:

FOTO Nehoda pri Košiciach: Zhrození cestujúci, kamión visí nad koľajnicami, vlaky nepremávajú


Prehovoril kamionista, ktorému išiel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: FB/Karol Kosec)

Iní Karolovi vyčítali, že na kamióne mal zle nastavené svetlá. "Mal som vtedy zapožičaný úplne nový kamión zo scanie - R450 New Generation s najnovšími LED svetlami. Keby som mal svoj kamión s halogénmi, tak by so ho určite uvidel o niečo neskôr," poznamela vodič.   

Okamihy po

Rozhodne išlo o stresujúcu situáciu, ktorú nechce zažiť žiaden vodič. "V prvom rade to bol šok. Krvi by ste sa mi nedorezali. Keď mi to prešlo hlavou, tak som si vydýchol, dal si cigaretu a bolo dobre. Ale hlavne, bol to šok," opísal Karol a vystríha ostatných vodičov: "Chcel by som, aby si na toto video ľudia spomenuli vždy, keď berú mobil do ruky za volantom. Keby som ho mal v ruke, tak je po ňom."

 


 

Viac o téme: KamiónVodičChodecR1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu