Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vyčíňanie opitých výtržníkov: Terčom boli sochy!

V hlavnom meste cez víkend opäť vyčíňali aj opití Briti Zobraziť galériu (3)
V hlavnom meste cez víkend opäť vyčíňali aj opití Briti

BRATISLAVA - Nechutné! Príšerný hluk na ulici, bujará zábava, rozbíjanie pohárov, skupinky opitých, po anglicky hovoriacich turistov a Slovákov. Hlavné mesto Slovenska čoraz viac pripomína podradnú krčmu. Policajti nestíhajú robiť poriadky. Navyše, rozbíjači pomníkov a hyzdiči sôch im stále unikajú!

Krátko pred polnocou z piatka na sobotu hliadka na ulici dohovárala prevádzkarom dvoch podnikov v blízkosti Michalskej veže. „Ľudia sa sťažujú na nadmerný hluk. Priestupcom sme uložili pokutu 1 000 Sk,“ povedal mestský policajt. Keď muži zákona odišli, z podnikov sa opäť šíril hluk s rovnakou, ak nie ešte silnejšou intenzitou.

Po anglicky hovoriaci - prevažne mladí muži sa potácali po uliciach. Jeden zo šesťčlennej skupiny, nahodenej v škótskych sukniach, sa ledva držal na nohách, iný vracal na rohu ulice. „Mestská polícia má pokyny, aby dôrazne postihovala všetky prípady porušovania verejného poriadku,“ tvrdí primátor Andrej Ďurkovský.

Ožrať sa do Bratislavy neprichádzajú len Briti, ktorí sa lúčia so slobodou, ale aj stovky mladých mužov z iných štátov. Za letenky, pitie, jedlo a ubytovanie zaplatia u nás približne 4-násobne menej ako doma. „Od začiatku mája sme postihli 65 občanov za priestupky proti verejnému poriadku,“ vraví hovorca mestských policajtov Peter Pleva.

Rolandovi natiahli sexi tričko na hlavu


Sexi tričko bielej farby s obrázkom prsnatej ženy dostala hlava sochy Rolanda na Hlavnom námestí. Stalo sa tak menej ako päťsto krokov od najbližšej stanice mestských policajtov, ale vandal zmizol. Tričko zo sochy, ktoré dali dolu hasiči, majú policajti.

„Tričko sme zistili pomocou kamerového systému. Po priestupcovi pátrame,“ povedal hovorca mestských policajtov Peter Pleva. Kamera na Hlavnom námestí je v meste jednou zo štyridsiatichštyroch. Privolaní hasiči dali tričko z hlavy sochy dolu pomocou rebríka a trhacieho háka. Mohol tričko na hlavu sochy zaviať vietor? „Musel by to byť veľmi šikovný vietor,“ dodal veliteľ zásahu. Legendami opradená socha rytiera Rolanda je v skutočnosti socha uhorského kráľa Maximiliána, ktorý bol v Bratislave korunovaný.

Poškodili pamätník Andreja Hlinku


V parku na Ružinovskej ulici neznámy gauner poškodil sochu bývalého slovenského politika, národovca a katolíckeho kňaza Andreja Hlinku (1864 - 1938). Vandal rozbil mramorové obklady z čelnej a bočnej strany pamätníka a štátny znak SR!

Škoda na pamätníku, ktorý má byť odhalený zajtra, je vyše 160-tisíc Sk. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci,“ informovala Tatiana Kurucová z bratislavskej krajskej polície. Neznámemu páchateľovi hrozí trest od šesť mesiacov do troch rokov.

Druhá najsilnejšia parlamentná strana SNS hodnotí poškodenie pamätníka A. Hlinku ako brutálnu kultúrnu vraždu spáchanú nepriateľmi slovenského národa a SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu