Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Výtržníci a ožrani: Z Bratislavy si robia krčmu!

Po anglicky hovoriaci turisti, ktorí prichádzajú na Slovensko hlavne lúčiť sa so slobodou, si z ulíc Bratislavy spravili krčmu.
Po anglicky hovoriaci turisti, ktorí prichádzajú na Slovensko hlavne lúčiť sa so slobodou, si z ulíc Bratislavy spravili krčmu.

BRATISLAVA - Bujará zábava v krčmách a na terasách, potácajúci sa turisti... Mladí Briti si z centra nášho hlavného mesta robia krčmu štvrtej cenovej skupiny. Tvrdých sankcií proti ich opileckým výstrelkom je málo, policajti nestíhajú robiť poriadok.

Na bláznivý nápad doplatil Georg M. (25), ktorý si za víkendové onanovanie vo fontáne na Hviezdoslavovom námestí odsedí v našej base niekoľko týždňov. „Takto nehanebne sa u nás lúčil so slobodou. Ktovie, či sa s ním jeho nádejná nevesta nerozíde, keď sa dozvie, čo stváral,“ vraví mladá žena, ktorá Georgov prípad podrobne pozná.

Po anglicky hovoriaci turisti prilietajú do Bratislavy v piatok a spravidla odlietajú v pondelok. Vždy je ich niekoľko stoviek. Často sú to partie mladých mužov, ktorí s budúcim ženíchom prišli k nám zapiť slobodu. „Za pitie, jedlo a ubytovanie zaplatíme v Bratislave približne štvornásobne menej ako u nás,“ vraví Michael (26) z dediny pri Londýne, ktorý bol v Bratislave zapiť koniec slobody svojho kamaráta.

Alkoholové opojenie Briti často spájajú s neprístojnosťami. „Od začiatku mája sme postihli 65 občanov za priestupky proti verejnému poriadku a dvesto za pitie alkoholu na verejných priestranstvách v Starom Meste. Nerozlišujeme, či je niekto cudzinec,“ povedal Peter Pleva, hovorca mestských policajtov. „V meste je len pár hliadok, ktoré nestíhajú pokutovať všetkých výtržníkov,“ tvrdí upachtený policajt v centre mesta.

ČO NA TO PRIMÁTOR?
Verejne sa pýtame bratislavského primátora Andreja Ďurkovského: Ako chcete prispieť k znižovaniu narušovania verejného poriadku a tým k zlepšeniu imidžu hlavného mesta?
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu