Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pozor na falošné predvianočné zľavy: Inšpekcia odhalila podvodný obchod s oblečením

Úvodná stránka podozrivého obchodu Zobraziť galériu (2)
Úvodná stránka podozrivého obchodu (Zdroj: t-fashionline.com)

BRATISLAVA – Zvyknete si objednávať oblečenie z internetových obchodov? Buďte opatrní! Slovenská obchodná inšpekcia aj tento rok odhalila spoločnosť, ktorá zákazníkov najprv lákala na zľavy, a keď sa chytili, záhadne sa odmlčala.

„Slovenská obchodná inšpekcia zaznamenala zvýšené množstvo spotrebiteľských podnetov, poukazujúcich na praktiky spoločnosti T-fashionline s. r. o., Selce,“ uviedla na svojej stránke Slovenská obchodná inšpekcia (SOI).

Ľubomír si kúpil mobil zo známeho obchodu: Zistenie, po ktorom mu stúpol tlak

Ako ďalej objasnila SOI, ide o spoločnosť, ktorá na webovej stránke ponúka textilné výrobky. Osloviť sa snaží najmä dámy, a to širokým sortimentom oblečenia na rôzne príležitosti. Nájdete tu saká, ale aj topánky či legíny a plavky. Pri nákupe nad 49,99 eur spoločnosť garantuje dopravu zdarma. Zároveň zákazníkov na stránke informuje, že je tovar možné do siedmich dní vrátiť alebo vymeniť. Keď však spotrebitelia objednávku uzatvorili, tovaru sa nedočkali.

Zaplatili za vzduch

„Spotrebitelia vo svojich podnetoch poukázali na to, že napriek vopred uhradenej platbe za objednaný tovar im tento dodaný nebol a predávajúci so spotrebiteľmi ďalej nekomunikuje,“ varuje SOI. Hoci sa inšpekcia pokúšala spotrebiteľské podnety prešetriť, spoločnosť niekoľkokrát kontrolu zmarila, za čo od SOI dostala sankciu.

„Vzhľadom na množstvo spotrebiteľských podnetov a opakované zmarenie výkonu kontroly, SOI v zmysle zákonom stanovených kompetencií dala príslušným orgánom podnet na zrušenie jej živnostenského oprávnenia,“ doplnila SOI.

Zdroj: Reprofoto T-fashionline.com
Zobraziť galériu (2)
Zdroj: Reprofoto T-fashionline.com  (Zdroj: t-fashionline.com)

Viac o téme: PodvodOblečenieInternetový obchodSOI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu