Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šestnásť slovenských domácností v ohrození: IKEA upozorňuje na nebezpečne padajúci šatník

Stojka ELVARLI Zobraziť galériu (2)
Stojka ELVARLI

BRATISLAVA – Spoločnosť IKEA sa rozhodla z predaja preventívne stiahnuť výrobok, ktorý disponuje nesprávne vloženou maticou. Problematická súčiastka môže viesť k pádu stojky ELVARLI s hroziacim rizikom úrazu.

„IKEA žiada zákazníkov, ktorí si zakúpili stojku ELVARLI, aby ju odmontovali a priniesli späť do obchodného domu IKEA, kde im budú v plnej výške vrátené peniaze. Stojka je súčasťou otvoreného úložného systému ELVARLI,“ upozornila na svojej stránke Slovenská obchodná inšpekcia (SOI).

Muž sa sprchoval na dizajnovej stoličke z IKEA: Po minúte začal zápasiť o svoju mužnosť!

Dôvodom je nesprávne vložená matica, ktorá môže skomplikovať alebo znemožniť vytvorenie dostatočného napätia, ktoré by malo zabezpečiť správne upevnenie stojky medzi podlahou a stropom. Policový systém sa môže následne  uvoľniť a spadnúť.

Hoci IKEA nedostala od zákazníkov žiadne sťažnosti ani hlásenia o úrazoch a riziko úrazu celkovo považuje za nízke, akákoľvek nehoda je nežiaduca. IKEA preto preventívne sťahuje stojku z predaja a zákazníkom vráti peniaze v plnej výške.

V Bratislave predali 16 kusov

Stojku sťahujú z predaja aj na trhoch v Taliansku, Holandsku, Francúzsku, Nórsku, Rakúsku, Belgicku, Španielsku, Portugalsku, Dánsku, Švajčiarsku, Českej republike, Švédsku, Rumunsku, Turecku, Litve, na Slovensku a nariadenia sa týka aj španielskych ostrovov, Grécka a Bulharska. V žiadnej inej krajine sa tieto výrobky od dotyčného dodávateľa nepredávajú. „Pred zistením rizika sa z daného výrobku predalo len približne 3 800 kusov ( z toho 16 v IKEA Bratislava),“ dodala SOI.

Stojku ELVARLI môžete vrátiť v obchodnom dome IKEA, kde vám vrátia peniaze v plnej výške. Pri vrátení nie je nutné predložiť doklad o kúpe (pokladničný blok). 

Šestnásť slovenských domácností v
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: IKEAStojka elvarli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu