Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Exposlanec sa nezdá! Vrátil sa z Tibetu s geniálnym nápadom: Revolučný protiteroristický systém!

Otto Brixi Zobraziť galériu (7)
Otto Brixi (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Nezdá sa! Bývalý poslanec NR SR Otto Brixi, prekvapil. Po neúspešnom kandidovaní do Národného parlamentu sa na čas vytratil z verejnosti a ako sám vraví, išiel si prečistiť hlavu do Tibetu a Nepálu. A tam rozpracoval myšlienku, ktorú nosil v hlave už dávnejšie.

Otto Brixi už dlhšiu dobu uvažoval nad tým, ako by sme mohli pomôcť ľuďom v núdzi, zvieratám alebo upozorniť na potenciálne nebezpečenstvo. „Vymyslel som a s mojím tímom aj vytvoril „Protiteroristický a záchranný systém,“ ako mobilnú aplikáciu. Užívateľ, jednoduchým ovládaním – jedným prstom, bude môcť poukázať na to, čo uvidí napríklad na ulici. Či už týraného psíka, zúboženého bezdomovca alebo i niečo čo sa mu bude zdať nebezpečné. Pomocou aplikácie sa potom dostane správa na patričné miesta a tie už začnú konať,“ v skratke nám vysvetlil myšlienku Otto Brixi.

Exposlanec sa nezdá! Vrátil
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Eva Mikulová)

Ako dodal, jeho systém nemá suplovať štátne záchranné zložky. „Vôbec nie. Ľudia nechcú volať a udávať svoje údaje,tak by to všetko riešili len pomocou mobilnej aplikácie. Následne by na potrebné miesto prišli špeciálne záchranné tímy,“ objasnil nám.

Exposlanec sa nezdá! Vrátil
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Inšpiroval sa v Nepále a Tibete

Otto Brixi sa netají tým, že nový pohľad na svet ako i veľa inšpirácie načerpal na trojtýždňovej expedícií v Nepále a Tibete. „Bolo to veľmi psychicky a fyzicky náročné, ale dalo mi to veľa. Nechcem byť patetický, ale skutočne človeka takáto cesta zmení, začne si vážiť veľa vecí, ktoré sa mu dovtedy zdali samozrejmé. Odhalí svoje vnútro a zistí, kde robil chyby. Pochopil som, že moje chyby boli spôsobené mnohokrát mojím egom. Získal som nadhľad a pokoru.“ Nápad s pomocným systémom, však v ňom už dozrieval dávnejšie. Tibet a Nepál ho len pozitívne „nakopol“ a po návrate domov sa mu začal intenzívne venovať.

Exposlanec sa nezdá! Vrátil
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Eva Mikulová)

Rezidenčný pobyt v Izraeli

Tento systém by mal byť prevenciou najmä pre veľké mestá a ako hovorí Brixi, slávnostne spustiť by ho chcel už o niekoľko mesiacov.Bude to v Košiciach, i keď systém budeme skúšať a dolaďovať v Izraeli, kde som získal niekoľko mesačný rezidenčný pobyt. Myšlienka tohto projektu vyhrala rezidenčný pobyt v Izraeli a ako jediná zo Slovenska bude predstavená na konferencii DLD v Tel Avive.”

Otto Brixi (vľavo) v parlamente
Zobraziť galériu (7)
Otto Brixi (vľavo) v parlamente  (Zdroj: SITA)

Brixi tiež oslovil i slovenskú vládu o podporu svojho nápadu. „Nechceme peniaze, chceme len, aby náš systém bol propagovaný pod oficiálnou hlavičkou Slovenska – ako „Good Idea Slovakia“. Otto Brixi verí, že ak sa systém ujme, bude veľmi zaujímavý pre mnoho veľkých miest vo svete. „Pomáhať sa vždy dá, stačí len chcieť,“ dodáva.

Exposlanec sa nezdá! Vrátil
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Eva Mikulová)

Viac o téme: Otto BrixiProtireroristický systém
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu