Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brixi prehovoril o novom džobe riaditeľa nemocnice: Zo startupistu v Izraeli krízový manažér!

Otto Brixi Zobraziť galériu (4)
Otto Brixi (Zdroj: Miro Vacula)

GELNICA/KOŠICE – Bývalý poslanec NR SR Otto Brixi (31) je skutočne všestranný človek. Okrem toho, že vyvíja v Izraeli svoju novú mobilnú aplikáciu Helpey, ktorá by mala svet urobiť bezpečnejším, vrhol sa i na záchranu súkromnej nemocnice v Gelnici.

Čerstvý mladoženáč (oženil sa 1. októbra), sa pred pár dňami sa pochválil na sociálnej sieti, že sa stal novým riaditeľom tejto nemocnice v regióne, ktorý patrí po útlme baníctva, medzi tzv. hladové doliny.

Brixi prehovoril o novom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Zadĺženú nemocnicu v roku 2006 predalo mesto Gelnica, košickej pohrebnej spoločnosti AVE za vyše milión eur. Konatelia spoločnosti ponúkli post riaditeľa práve Briximu: Nuž pravda je taká, že som sa podujal do tohto biznisu vstúpiť lebo mám rád ľudí, mám rád výzvy a keď som túto ponuku v lete dostal, nechcel som pôsobiť, že utekám pred zodpovednosťou.“

Brixi prehovoril o novom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

My sme ho telefonicky zastihli práve v Gelnici a ako nám povedal, je tu ešte veľa práce. „Roboty je ako na kostole. Mám zodpovednosť za 170 zamestnancov a ich rodiny. Tiež za pacientov a liečbu. Svoju funkciu chápem ako krízový manažment. V tejto práci využijem svoje právnické aj inžinierské vzdelanie. Zatiaľ sa však o rozvoji nemocnice nedá uvažovať.“

Brixi prehovoril o novom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

I keď momentálne trávi čas najmä v Gelnici, nezanedbáva ani svoj bezpečnostný projekt Helpey v Izraeli. „V Tel Avive som týždeň v mesiaci. Už v januári by som nal aj s izraelským partnerom na vývoji pracovať na Slovensku. Na tento účel chcem prijať 10 až 15 mladých slovenských vývojárov,“ prezradil Brixi.

Viac o téme: NemocnicaRiaditeľOtto Brixi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu