Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajti zadržali na slovenskej hranici v Jarovciach 19 cudzincov: Medzi nimi tri deti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Prezidiálni policajti mali plné ruky práce. Dnes ráno zadržali na hraničnom prechode Jarovce-Kittsee až 19 cudzincov, ktorí sa chceli dostať do Rakúska. Informáciu pre Topky potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

"Všetkých zadržaných ľudí sme predviedli na oddelenie cudzineckej polície. Podľa doposiaľ zistených informácií všetci pochádzajú prevažne z Afganistanu a Pakistanu," vysvetlila Baloghová. 

Po vykonaní procesných úkonov polícia cudzincom vydala rozhodnutie o administratívnom vyhostení. "Do času vyhostenia budú umiestnení v Útvare policajného zaistenia cudzincov v Medveďove," dodala policajná hovorkyňa. Medzi zadržanými sú aj traja maloletí vo veku 12,13 a 17 rokov. Mladší z trojice poputujú do Útvaru policajného zaistenia cudzincov v Sečovciach a najstarší z maloletých pôjde do detského tábora v Medzilaborciach. 


Prečítajte si aj:

Svet ostro reaguje na streľbu po utečencoch na Slovensku: Do škandálu sa zapojilo aj OSN!


Podľa našich informácií cudzinci najprv prekročili srbsko-maďarské hranice, a tak sa dostali na Slovensko, odkiaľ chceli ísť zo lepším životom do Rakúska. Zarážajúce je, že na hraničnom prechode ich polícia nezadržala v žiadnom vozidle. Boli tam peši.

 

Viac o téme: HranicaPrechodMigrantiJarovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu