Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Politici reagujú na Figeľov škandál s mailom: Farizej a pokrytec, z rodiny urobil marketing

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA - Obyčajné farizejstvo. Nech ich súdia partneri a voliči. Pýtali sme sa bývalých Figeľových spolupracovníkov, konzervatívcov, ale aj liberálov, čo hovoria na únik chúlostivých správ medzi Figeľom a Žembovou. Politológ hodnotí prepis e-mailov ako škandál a bývalému šéfovi KDH adresuje tvrdé slová.

Prepis komunikácie medzi Figeľom a jeho bývalou hovorkyňou rozvíril politickú hladinu aj počas prázdnin. Jeho bývalý spolustranník a exposlanec Ján Hudacký bol z našej informácie prekvapený. "To je pre mňa novinka, čo mi hovoríte. Nič o tom neviem," povedal nám s tým, že ďalej sa k tomu vyjadrovať nechce.

Prekvapený bol aj europoslanec Ivan Štefanec. "Ani som nečítal, ani som nepočul. Neviem sa k tomuto vyjadriť," zareagoval europoslanec, ktorý požiadal o vstup do KDH v októbri minulého roku po tom, čo odišiel z SDKÚ. Po našom oboznámení s románikom Figeľa so Žembovou ani on nechcel toto radšej komentovať. "Neviem, čo je na tom pravdy a nebudem to komentovať, pretože súkromné záležitosti netreba komentovať. Nikdy som na túto tému nehovoril s nimi."

Ján Figeľ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Súčasný šéf KDH priznal, že na Slovensku je možné, že Figeľovi to skôr pomôže. No od romániku dáva ruky preč a nechce s tým mať nič spoločné. "Nám konzervatívcom skôr poškodí, a preto je dôležité, aby sa s nami nespájali. Pri zverejnenom prípade neviem posúdiť mieru pravdivosti, autenticity materiálov a nebudem to ani analyzovať, lebo ako súkromná osoba to považujem za súkromnú vec," zareagoval pre Topky.

Nech ich súdia partneri

Liberál zo Slobody a Solidarity Martin Poliačik Figeľa a Žembovú nechal posúdiť ich rodinám a ich voličom. "Aj ak sa tie informácie zakladajú na pravde, jediní, ktorí by sa na ich základe mali nejako zariadiť, sú partneri zúčastnených a ich voliči. Ja nie som ani jedno, ani druhé. Ide o dospelých ľudí, nech konajú, ako pre seba a pre svet uznajú za najlepšie," zareagoval pre Topky.

Sú to farizeji

Ďalší liberál a exposlanec Martin Chren považuje správanie páru z KDH za pokrytectvo. „Neprináleží mi komentovať súkromný vzťah dvoch cudzích ľudí. Každopádne platí, že asi najrozšírenejším ľudským problémom  v slovenskej politike je pokrytectvo, a to sa vždy najviac týkalo politikov, ktorí vyšli z KDH. Oveľa viac im záleží na tom, aby sa starali do života ostatných ľudí, než aby sami žili podľa princípov, ktoré hlásajú," povedal nám Chren.

E-mailový prepis medzi Figeľom a Žembovou
Zobraziť galériu (3)
E-mailový prepis medzi Figeľom a Žembovou  (Zdroj: topky)

Podľa neho po politikoch z KDH zostala rozkradnutá celá Bratislava, ale za to by chceli ženy posieľať do basy. Osobne je to podľa Chrena každého vec. "Snáď sa z toho aj politici KDH a rôznych fanatických aliancií za rodinu poučia a nabudúce sa budú riadiť biblickým „nesúďte, aby ste neboli súdení“," odpovedal nám Chren.

Z rodiny urobil iba marketing

"Je to škandál. Zlé je to, že sa to stalo práve hlavnému bývalému protagonostovi kresťanskej demokracie a myslím si, že týmto veľmi poškodil dôveryhodnosť KDH," povedal pre Topky politický analytik Ján Baránek. Aký to bude mať dopad na KDH pod novým predsedom? "Pre Hlinovo KDH to priame následky nemusí mať, ale dopad bude ten, že KDH sa nestane dôveryhodnejším. Ľudia sa budú oprávnene pýtať otázky," myslí si politológ.

Najzávažnejšie na celom úniku milostných e-mailov je fakt, že z hodnôt, ktoré KDH zastáva, urobil iba politický marketing. "Hlavné je, že KDH sa tvári prorodinne, podporuje rodinu a Figeľ to všetko obrátil naruby. On z toho spravil iba margetingovú záležitosť. Figeľ dokázal, že to nemyslel vážne, pre neho to bol len politický marketing," zakončil Baránek.

Viac o téme: Ján FigeľKDHNatália Žembová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu