Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Adolf Hitler potešený hliadkou vo vlaku: Kotleba pripomína časy nacistického besnenia!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FOTO a VIDEO: Facebook/NOS)

BRATISLAVA - Nie som rasista, ale... Takto to začína. Podľa novej kampane je tolerovanie extrémizmu alebo tichý súhlas s extrémistickými názormi cesta, ako stratiť slobodnú spoločnosť. Z tohto dôvodu vyrobili nový klip, ktorý má ukázať, že nenávistné komentáre a reakcie do slušnej spoločnosti nepatria. Pomohli si pritom Adolfom Hitlerom!

"Nie som rasista, ALE... Nič proti gejom, ALE... Utečencov je mi ľúto, ALE... S takto začínajúcimi vetami pokračujúcimi zväčša rasistickým útokom, vulgarizmami alebo iným prejavom nenávisti a netolerancie sa stretávame v prostredí slovenského internetu, ale aj v každodenom živote mimoriadne často," začína slovami nová kampaň proti extrémizmu z dielne Nadácie otvorenej spoločnosti.

VIDEO Adolf Hitler potešený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO a VIDEO: Facebook/NOS)

V novom videu sa predstavia herci parodujúci vlakové hliadky pod hlavičkou kotlebovcov, ktoré majú robiť poriadok s "neprispôsobivými občanmi". V jednom kupé ich "práci" dá zapravdu muž, keď si po chvíľke k nemu prisadne nemecký diktátor Adolf Hitler.

VIDEO Adolf Hitler potešený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO a VIDEO: Facebook/NOS)

V tom momente sa pár vyľaká a vystrašene pozrie na seba. Pozrite si celý klip na videu.

"Kampaň Ale hejt neskryje bojuje proti prejavom extrémizmu v každodennej komunikácii. Upozorňuje na skutočnosť, že hrozbou pre civilizovanú spoločnosť nemusia byť len extrémisti, ale „bežní ľudia“, ktorí sa stotožnia s extrémistickými názormi," informujú na svojej stránke iniciátori. A práve preto využili najznámejšieho diktátora v dejinách, Adolfa Hitlera, aby zarazili ľudí k hláseniu sa k extrémistickým táborom.

"No Adolf Hitler sa dostal k moci ako regulárne zvolený zástupca a naša kampaň tak prostredníctvom neho naznačuje, ako sa to môže skončiť, keď slušní ľudia začnú zdieľať extrémistické názory. Pretože súhlas s extrémistickým názorom je len začiatok," dodávajú aktivisti.

Viac o téme: KampaňĽSNSMarian KotlebaNadácia otvorenej spoločnostiAle hejt neskryje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu