Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Afričan (†36) si prešiel peklom, kým prišiel do Európy: V Taliansku ho dobili na ulici na smrť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

RÍM - Člen (35) tvrdého jadra talianskych futbalových priaznivcov, všeobecne označovaných vo svete ako ultras, ťažko zranil v utorok v meste Fermo, v centrálnej časti krajiny nigérijského utečenca. Emmanuel Chidi Namdi nakoniec včera podľahol svojim zraneniam v nemocnici, uviedla agentúra AFP.

Nová vlna migrantov: Toto je najvyťaženejšia trasa do Európy, za jediný deň obrovský počet!

Muža, ktorý bol na prechádzke s priateľkou Chinyery (24), útočník najprv slovne urážal. Ženu nazval "africkou opicou". Nigérijčana, ktorý sa proti rasistickým nadávkam ohradil, napadol potom aj fyzicky a kopal ho do hlavy, aj keď už ležal na zemi. Výsledkom bolo krvácanie do mozgu a následná kóma, z ktorej sa neprebral. V stredu popoludní došlo k mozgovej smrti. Priateľka chce orgány obete, ako akt boja proti rasizmu, venovať na transplantáciu.

Futbalový fanúšik sa bráni, že videl dvojicu, ako podozrivo nazerá pri prechádzke do interiérov zaparkovaných áut. V okolí však bolo dosť svedkov, ktorých prokurátor vypočuje a pravdepodobne vypracuje novú obžalobu, tentokrát už nielen za ublíženie na zdraví.

Emmanuel Chidi Namdi a jeho spoločníčka prišli do Ferma minulý rok v septembri po tom, čo unikli bombovému útoku teroristickej skupiny Boko Haram v kostole. Pred priplávaním do Talianska ich v Líbyi napadli a zbili miestni kriminálnici. Chinyery navyše pri ceste potratila, informoval portál repubblica.it.

Starosta mesta označil incident za nočnú moru. Podľa neho je Fermo voči utečencom ústretové a snaží sa im pomáhať. Napadnutý býval v ubytovni spravovanej katolíckou charitatívnou organizáciou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu