Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Kampaň proti nenávisti pritvrdzuje: Mladý pár zažije z Hitlera v kine šok

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/NOS)

BRATISLAVA - Proti extrémizmu v spoločnosti treba bojovať. Je jedno, či ide o formu neznášanlivosti voči homosexuálom, Rómom či iným menšinám. Toto si povedali autori novej kampane, ktorí sa rozhodli proti tomu bojovať. Výsledkom je klip zobrazujúci bežnú realitu, do ktorej vstúpi nacistický diktátor, aby paradoxne on upozornil na hrozbu rastúceho extrémizmu.

"Mysli, nedaj sa ovládať predsudkami," znie z ďalšieho klipu, ktorý chce bojovať proti nenávisti. V minulom videu išlo o vlakové hliadky kotlebovcov. Tento raz si tvorcovia zobrali na mušku nenávisť proti homosexuálom.

VIDEO Kampaň proti nenávisti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/NOS)

Dej nového videa sa odohráva v kine, kde sedí mladý pár a pozerá film. Dievča sa následne otočí k chlapcovi a povie "to bolo ale smutný film". Na to zareaguje chlapec a povie: "ľutuješ toho buzíka? Akože nič proti tepľošom, ale radšej nech pokapú oni ako normálni zdraví ľudia," odpovedal kamarátke.

VIDEO Kampaň proti nenávisti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/NOS)

V tom si k nim prisadne Adolf Hitler, ktorý ich oboch vyľaká. "Aj nenávisť skrytá za slovom ale vedie k extrémizmu," tvrdia tvorcovia kampane s názvom Ale hejt neskryje, za ktorou stojí okrem iných televízny moderátor a publicista Michal Havran, občiansky aktivista Ján Orlovský či ombudsmanka Jana Dubovcová.

Kampaň Ale hejt neskryje bojuje proti prejavom extrémizmu v každodennej komunikácii. "Upozorňuje na skutočnosť, že hrozbou pre civilizovanú spoločnosť nemusia byť len extrémisti, ale „bežní ľudia“, ktorí sa stotožnia s extrémistickými názormi," informujú na svojej stránke iniciátori. A práve preto využili najznámejšieho diktátora v dejinách, Adolfa Hitlera, aby zarazili ľudí k hláseniu sa k extrémistickým táborom.

Upozorňujú tiež na to, že aj Hitler sa dostal k moci regulérne, pomocou volieb. "No Adolf Hitler sa dostal k moci ako regulárne zvolený zástupca a naša kampaň tak prostredníctvom neho naznačuje, ako sa to môže skončiť, keď slušní ľudia začnú zdieľať extrémistické názory. Pretože súhlas s extrémistickým názorom je len začiatok," dodávajú aktivisti.

Viac o téme: KampaňĽSNSMarian KotlebaNadácia otvorenej spoločnostiAle hejt neskryje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu