Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Siamské dvojičky: Konečne sú spolu s mamou!

Majka trávi všetok čas pri svojich milovaných synčekoch
Majka trávi všetok čas pri svojich milovaných synčekoch

BRATISLAVA/KOŠICE - Siamské dvojičky Miško a Marek sa dočkali! Odvčera môže byť ich mamička Majka pri nich nepretržite. Z pôrodnice ju už prepustili a tak trávi všetok čas na oddelení patologických novorodencov.

K synčekom môže ísť kedykoľvek, keď zaplačú a budú potrebovať jej láskavú náruč. „Od synov ma delí len pár metrov. Môžem s nimi byť koľko chcem a zájsť za nimi, kedy chcem. Už mám tak ako ostatné mamičky svoje milované detičky pri sebe. Najradšej by som pri nich bola nonstop. Potrebujú však rôzne vyšetrenia, pri ktorých by som lekárom iba zavadzala,“ konštatuje Majka.

Chlapci sa prebrali z umelého spánku a samostatne dýchajú. Sú však ešte napojení na umelú výživu. Lekári včera popoludní preverovali ich vylučovací systém a podrobili ich vyšetreniu na CT. To by mohlo ukázať, ako funguje nielen ich tráviaci trakt, ale aj vylučovací a obehový systém. „Pevne verím, že komplikácií bude čo najmenej a čo nevidieť budem môcť synom dávať materské mliečko. Všetko závisí od rozhodnutia lekárov, ktorí starostlivo sledujú vývoj synčekov,“ dodáva Majka.

Marek a Miško sa narodili šťastnej mamičke 10. apríla. V piatok 13. apríla sa podrobili prvej operácii, pri ktorej im upravili tráviaci trakt.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu