Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Konšpirátori sa prekonali, nechutný útok na učiteľov: "Skutočná pravda", kto stojí za štrajkom!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štrajk učiteľov pokračuje už druhý deň a podľa doterajších vyjadrení zástupcov Iniciatívy slovenských učiteľov tak skoro neskončí. Na internete sa už stihli objaviť, v súvislosti so špekuláciami ohľadne dôvodov tohto štrajku, aj rôzne konšpiračné teórie. To by snáď ani neboli slovenskí konšpirátori, keby aj do takejto veci nezatiahli Američanov.

„V uplynulých dňoch začala na Slovensku vlna štrajkov. Je možné, že ich spustenie tesne pred voľbami je len zhoda okolností? Ani náhodou. Stačí sa pozrieť na organizátorov týchto masívnych kampaní za podpory Západom ovládaných masmédií. Nájdeme tu mená spojené s mimovládkami financovanými zo zahraničia,“ píše sa na známom konšpiračnom webe medzičas.sk.

Konšpirátori sa prekonali, nechutný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro Medzičas.sk)

Dôkazom má byť aj fotografia, zrejme z premietania filmu či dokumentu, na ktorej sa v prvom rade nachádzajú Vladimír Crmoman, vedúci predstaviteľ ISU, Zuzana Wienk z Aliancie Fair Play a Theodore Sedgwick z americkej ambasády. Ako fotografia súvisí s teóriou o financovaní štrajku učiteľov Spojenými štátmi sa však v článku Juraja Poláčka už nedozvieme.

Za to sa dočítate niečo o farebných revolúciách, populárnom termíne, ktorý v hojnom počte využívajú všetky slovenské konšpiračné weby. V ich ponímaní ide o prevrat, ktorý je navonok založený na nespokojnosti ľudí, ale „organizovaný starostlivo pripravenou mašinériou v pozadí“. Ako autor varuje, cieľom takýchto revolúcií nie je problém vyriešiť, ale konať v prospech organizátorov.

Konšpirátori sa prekonali, nechutný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Boris Dzurnák)

Viacerí komentátori na sociálnych sieťach obviňujú učiteľov práve z toho, že sa z celej veci snažia vytrieskať politický kapitál. Takéto názory potom podporujú konšpirátorov, aby vymýšľali teórie o financovaní štrajku americkou ambasádou. Logický dôvod však tejto teórii chýba, nie je jasné, akoby štrajk pomohol získať Američanom na Slovensku moc.

Viac o téme: Americká ambasádaKonšpiračná teóriaŠtrajk učiteľov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu